Mišljenje sa rezervom na poslovanje Ulcinjske rivijere: Riješiti pravni status zemljišta u Štoju

Revizor je skrenuo pažnju da je u toku 2018. godine data saglasnost od skupštine akcionara preduzeća za upis hipoteke prvog reda za građevinske objekte koji su izdati pod zakup kompaniji Karisma Hotels Adriatic Montenegro

5087 pregleda 64 reakcija 0 komentar(a)
Revizor dao mišljenje sa rezervom (ilustracija), Foto: Shutterstock
Revizor dao mišljenje sa rezervom (ilustracija), Foto: Shutterstock

Nezavisna revizorska kuća “Racio mont” dala je mišljenje sa rezervom na prošlogodišnje poslovanje Ulcinjske rivijere, a osnov za to mišljenje je što ovo državno preduzeće nekretnine, postrojenja i opremu nije vrednovalo u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardom IAS/MRS 16.

“Takođe, potrebno je u saradnji sa Vladom Crne Gore riješiti pitanje pravnog statusa zemljišta 868.587 metara kvadratnih zemljišta koje se nalazi u Ulcinju KO Donji Štoj. Potrebno je izvršiti usaglašavanje katastarskih evidencija sa Upravom za imovinu u pogledu ispravnosti posjedovnih listova”, navodi se u izvještaju koji je juče objavljen na sajtu Montengroberze.

Revizor je skrenuo pažnju da je u toku 2018. godine data saglasnost od skupštine akcionara preduzeća za upis hipoteke prvog reda za građevinske objekte koji su izdati pod zakup kompaniji Karisma Hotels Adriatic Montenegro.

“Objekti su pod hipotekom u korist CKB i Erste banke za kredite koje je Karisma Hotels Adriatic Montenegro uzela od tih banaka u iznosu od 11.5 miliona eura. Na dan bilansa 31.12.2022 godine vodi se 42 sudska spora koji se većinom odnose na tužbe iz radnog odnosa, a konačan ishod ovih sporova je neizvjestan”, navodi se u izvještaju.

Bonus video: