Vučinić ćuti o razlozima ostavke

Na dan kad je dao ostavku u Odboru direktora Željezare Vučinić je stekao pravo na korišćenje poslaničke naknade godinu dana po prestanku funkcije

9872 pregleda 45 reakcija 45 komentar(a)
Nije obrazložio ostavku: Maksim Vučinić, Foto: Luka Zekovic
Nije obrazložio ostavku: Maksim Vučinić, Foto: Luka Zekovic

Predsjednik Odbora direktora EPCG Željezare Maksim Vučinić podnio je neopozivu ostavku na članstvo u Odboru direktora, saopšteno je iz te državne kompanije

Ostavka je uslijedila nakon skoro dva i po mjeseca nakon što je Vučinić izabran na tu poziciju.

“Čast mi je bila obavljati visoku funkciju u našoj kompaniji, EPCG-Željezari Nikšić. Podnosim neopozivu ostavku na članstvo u Odboru direktora”, kazao je Vučinić, kako se navodi u saopštenju za javnost.

Na dan kad je dao ostavku u Odboru direktora Željezare Vučinić je stekao pravo na korišćenje poslaničke naknade godinu dana po prestanku funkcije.

On nije obrazložio zašto je podnio ostavku, a nije ni odgovorio na poziv “Vijesti” koje su planirale da ga pitaju za razlog ostavke.

EPCG Željezara je kćerka Elektroprivrede Crne Gore koja je sa radom počela krajem februara ove godine.

Ostavka Vučinića uslijedila je nakon turbulentinih dešavanja u toj nikšićkoj fabirci, koja je odmah po osnivanju zapala u finansijske probleme.

Naime, Odbor direktora Željezara je krajem prošlog mjeseca smijenio izvršnog direktora Đorđija Manojlovića zbog, kako su kazali, nerealizovanja biznis plana, a za v. d. izvršnog direktora Željezare imenovali šeficu pravne službe te firme Radojku Jeretin.

“Situacija u fabrici je loša zbog nepoštovanja biznis-plana i nekih, da kažem, nepotrebnih kašnjenja koja su u samom startu, kad se krenulo sa radom u Željezari, napravljena. Mislim na registrovanje za javne nabavke, projektne zadatke, zbog kašnjenja određenih stavki čiji su rezultati imput za sljedeće korake. Što se tiče ulaganja, imali smo to lančano kašnjenje”, kazao je Vučinić nakon smjene Manojlovića.

Smijenjeni izvršni direktor EPCG-Željezara Nikšić, Đorđije Manojlović, kazao je da je ponosan na sve što je sa ekipom i radnicima uradio u toj fabrici, da je matičnoj firmi zahvalan na funkciji koju je obavljao, da je zaposlen optimalan broj radnika, kao i da je biznis plan koji je uradila matična firma bio “predimenzioniran”.

Uz to, račun firme je blokiran i vrijednost blokade na 3. novembar iznosila je skoro 110 hiljada eura. Iako nijesu željeli da iz fabrike kažu koja firma je blokirala račun, kako “Vijesti” nezvanično saznaju, riječ je o kompaniji “Hemosan” iz Bara kojoj je Željezara dugovala oko 140 hiljada eura na račun posla (odvoženje otpada).

Bonus video: