Vučinić: Ostavku sam podnio nakon što sam uz prijetnje i fizički napadnut

Vučinić je kazao da nije imao podršku sindikata i menadžmenta kompanije EPCG-Željezara Nikšić da se situacija u fabrici "pomjeri sa mrtve tačke"

40495 pregleda 148 reakcija 94 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da je ostavku na funkciju predsjednika Odbora direktora državne kompanije EPCG-Željezara Nikšić podnio nakon "nemilih scena i događaja" na zboru sa radnicima, gdje je, kako je kazao, uz prijetnje i fizički napadnut.

U saopštenju je, između ostalog, naveo i da nije imao podršku sindikata i menadžmenta kompanije da se situacija u fabrici "pomjeri sa mrtve tačke".

Vučinić je rekao da se tokom mandata u Skupštini Crne Gore "apsolutno posvetio radnicima u Crnoj Gori", pogotovo radnicima rudarsko-metalskog sektora i, na kraju, posebno radnicima Željezare, te da o tome "svjedoče mnoge parlamentarne istrage, zakoni, amandmani, kao i sva moguća institucionalna i vaninstitucionalna borba".

"Imao sam motiv da budem dio obnove privrede. Željezara Nikšić, kompleks od nacionalnog značaja, koji smo vratili u vlasništvo državne kompanije EPCG i time dali veliku šansu za novi razvoj i diverzifikaciju privrede služi za ponos. Na mjesto predsjednika borda izabran sam 4. septembra ove godine. Od tada do dana podnošenja ostavke dao sam sve napore da se situacija u fabrici pomjeri sa mrtve tačke, međutim za to nijesam imao podršku ni sindikata ni menadžmenta kompanije. Nezdrava atmosfera, koja je već duže vrijeme prisutna, daje utisak da je pomenutim najprihvatljiviji postojeći status. Nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, gdje sam uz prijetnje i fizički napadnut uslijedila je i moja ostavka", saopštio je Vučinić.

Bonus video: