Opet upitna stručnost: Nautičar Jovanović stigao do boljeg mjesta u Aerodromima

Predsjednik tivatskog odbora pokreta URA Ljubomir Jovanović dobio ugovor za stalno na mjesto višeg referenta za nadzor i kontrolu poslovanja tivatskog aerodroma za koju je njegova stručnost upitna. Iz Aerodroma ne odgovaraju na pitanja u vezi sa ovim slučajem

26808 pregleda 23 reakcija 22 komentar(a)
Da li napreduje zbog partijske pripadnosti: Ljubomir Jovanović, Foto: Građanski pokret URA
Da li napreduje zbog partijske pripadnosti: Ljubomir Jovanović, Foto: Građanski pokret URA

Nakon što je prije nekoliko mjeseci zasnovao radni odnos na određeno vrijeme u Aerodromima Crne Gore (ACG) na poziciji za koju nije ispunjavao uslove, predsjednik opštinskog odbora Građanskog pokreta URA u Tivtu Ljubomir Jovanović od prekjuče je u toj džavnoj kompaniji zaposlen za stalno, na većoj poziciji višeg referenta za nadzor i kontrolu poslovanja” u službi Odbora direktora za koju je on opet isto upitne stručnosti.

“Vijesti” su sredinom juna pisale o zapošljavanju Jovanovića - po struci bečelor nautike, na radnom mjestu “koordinator za SSO i TS” (svjetlosnu signalizaciju i trafostanice) na aerodromu Tivat, na određeno vrijeme. Iz poslovodstva ACG u kojem je predsjednik Odbora direktora Jovanovićev partrijski drug iz URA Eldin Dobardžić, tada nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” kako je nautičar zaposlen na radnom mjestu gdje treba da obavlja posao koji iziskuje znanje iskusnog diplomiranog inženjera elektrotehnike.

“Svi zaposleni u Aerodromima radni odnos zasnovali su u skladu sa zakonom i važećom sistematizacijom”, odgovoreno je tada “Vijestima” iz ove državne kompanije.

Izvor “Vijesti” sa Aerodroma Tivat tvrdi da Jovanović ni privremeno, ni stalno nije mogao biti zaposlen na radnom mjestu koordinatora za SSO i TS jer nema licencu Inženjerske komore Crne Gore za rad na trafostanicama i instalacijama visokog napona. Posjedovanje te licence je uslov da bi neko uopšte ušao u trafostanicu, a kamoli bilo što intervenisao u njoj, ali ACG taj uslov nisu uvrstili u tekst javnog oglasa za radno mjesto na kojem su primili Jovanovića. Po isteku tromjesečnog perioda na koji je šef tivatske URA radio na određeno vrijeme, njemu je ugovor o radu na mjestu koordinatora za SSO i TS promijenjen u ugovor o radu na neodređeno vrijeme. Međutim, u utorak 7. novembra Jovanović je sa ACG potpisao aneks ovog svog novog ugovor o radu na neodređeno, a kojim je raspoređen na novo radno mjesto “viši referent za nadzor i kontrolu poslovanja” u službi Odbora direktora, nadležan za Aerodrom Tivat.

“Po ovome će on koji nije znao ni bio stručan da obavlja ni dosadašnji posao sa elektroinfrastrukturom, a koji su mu dali samo da bi ga “uvalili” u kompaniju, ubuduće kontrolisati rad čitavog aerodroma Tivat i svih zaposlenih”, kazao je izvor “Vijesti” dobro upućen u ovu problematiku i zapošljavanje Jovanovića.

Iz ACG ni ovog puta nisu odgovorili na pitanja “Vijesti” u vezi novog Jovanovićevog ugovora “višeg referenta za nadzor i kontrolu poslovanja”. Pitali smo ko je u ime Odbora direktora donio odluku i čime se rukovodio postavljajući Jovanovića po struci nautičara na radno mjesto višeg referenta za kontrolu poslovanja na Aerodromu Tivat i da li je u ovome bila presudna partijska pripadnost GP URA iz koje dolazi i Dobardžić.

Svjetla nisu radila, pilot okrenuo avion ka Podgorici

Izvor “Vijesti navodi da je nekoliko dana prije nego što će preći ne veću radnu poziciju, Jovanoviću se desio ozbiljan gaf.

“U predvečernjim satima 3. novembra, ivična svjetla koja označavaju granice poletno-sletne staze (piste) aerodroma Tivat nisu radila u vijeme kada je trebalo da sleti Air Montenegrov avion na redovnoj liniji iz Beograda. Zbog toga što u uslovima kada je sunce već bilo zašlo, kepetan tog aviona koji je prilazio na slijetanje, nije imao obavezan vizuelni kontakt sa pistom jer svjetlosna signalizacija za koju je odgovoran Jovanović nije radila, kapetan je u 17.06 časova otkazao slijetanje u Tivat i avion preusmjerio za Podgoricu”, navodi izvor “Vijesti”.

Iz ACG nisu odgovorili ni na pitanja “Vijesti” u vezi sa ovim slučajem i da li je nefunkcionisanje svjetlosne signalizacije za koju je on bio odgovoran i otkazivanje slijetanja aviona Air Montenegra preporučilo Jovanovića da ga, četiri dana kasnije, Odbor direktora unaprijedi u višeg referenta za nadzor i kontrolu poslovanja čitave tivatske vazdušne luke.

Bonus video: