Menadžment Željezare: U izjavi Vučinića nema dobre namjere, bili smo spremni da sarađujemo otkako je formiran bord

Menadžment Željezare kazao da je u jučerašnjoj izjavi Vučinića "očigledno odsustvo dobrih namjera, sa sklonošću da menadžment bude prepoznat kao glavni krivac za trenutna dešavanja" u tom preduzeću

10216 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Menadžment kompanije EPCG-Željezara Nikšić reagovao je na jučerašnje navode doskorašnjeg predsjednika Odbora direktora tog preduzeća Maksima Vučinića, koji je kazao da nije imao podršku sindikata ni menadžmenta da se stanje u fabrici "pomjeri sa mrtve tačke".

Poručili su da "oštro demantuju" i "sa indignacijom odbacuju" navode o odsustvu volje i spremnosti članova menadžmenta da aktivno i kooperativno djeluju sa Odborom direktora na dobrobit preduzeća..

"Radi pojašnjenja uloge menadžmenta u poslovnim procesima Društva, napominjemo da Odbor direktora vodi upravljačku politiku i donosi strateške odluke, sa jasnim smjernicama koje je menadžment u obavezi da prati i izvršava, te je stoga, od momenta uspostavljanja novog Odbora direktora na čelu sa gospodinom Maksimom Vučinićem, menadžment bio spreman da, kroz tijesnu saradnju, rješava aktuelne probleme, pa samim tim smatramo da saopštenja ovog tipa ne doprinose konstruktivnoj kritici poslovnog procesa i da je u ovoj izjavi očigledno odsustvo dobrih namjera, sa sklonošću da menadžment bude prepoznat kao glavni krivac za trenutna dešavanja u našem Društvu", navodi se u reagovanju.

Kazali su da je menadžment u prethodnom periodu uložio "sve svoje napore i profesionalne kapacitete" da Željezara radi i "dokazao da želi da doprinese promjenama sa rezultatom održivosti poslovne politike".

"Svakako, u cilju utvrđivanja odgovornosti, menadžment je pozivao, i još jednom poziva Odbor direktora na preispitivanje cjelokupnog djelovanja menadžmenta, sa jasnim obrazloženjem i preciziranjem zahtjeva Odbora direktora koji nijesu ispunjeni, a traženi su od menadžmenta u periodu od stupanja gospodina Maksima Vučinića na funkciju predsjednika Odbora direktora", dodaje se.

Menadžment EPCG-Željezare Nikšić je izrazio žaljenje zbog, kako su rekli, nemilog događaja koji se desio tokom radničkog zbora u prostorijama te kompanije, a koji posmatraju kao "ishod prenaglašenih emocija usljed prolongirane neizvjesnosti, straha od gubitka radnih mjesta i strepnje za egzistenciju".

Vučinić je juče rekao da mu je na zboru radnika prijećeno i da je fizički napadnut, dok u sindikatu tvrde da nije bilo fizičkog napada.

"Na kraju, menadžment poziva Odbor direktora EPCG-Željezara Nikšić DOO i Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić da se snažnije uključe u rješavanje teške situacije u kojoj se nalazi ovo Društvo i iznalaženje najoptimalnijeg rješenja, određivanjem konstruktivnih i svrsishodnih zaduženja kojima će ovaj menadžment pristupiti sa zadovoljstvom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: