Rovčanin o odluci da fotelju u EPCG zamijeni poslaničkom klupom: Želim da karijeru dopunim parlamentarnim radom

Funkcioner Demokrata naveo da će ostavku na poziciju izvršnog direktora EPCG podnijeti u roku koji propisuje zakon

25063 pregleda 62 reakcija 36 komentar(a)
Rovčanin, Foto: EPCG
Rovčanin, Foto: EPCG

Funkciner Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin saopštio je da je odlučio da svoj politički angažman nastavi obavljanjem političke funkcije u Skupštini Crne Gore kako bi svoju svoju karijeru dopunio parlamentarnim radom.

On je u objavi na svom nalogu na Fejsbuku naveo da mu mandat na mjesto izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) ističe 25. marta 2025.

"Ušao sam u energetiku osporavan od dijela javnosti, izlazim sa apsolutnim rekordima u istoriji kompanije koji su postignuti u ove tri poslovne godine. Za mene nema veće medalje niti poslovnog ili političkog pehara od brojki koje su iza mene i koje su neupitne. U posledenje tri poslovne godine EPCG je ostvarila najbolje reziltate u svojoj istoriji, 2021. godine 47 miliona, a 2023. godine očekujem više od 80 miliona profita. Postignuti su rekordi u proizvodnji, naplati, drastično povećan broj redovnih platiša, obnovljene i osavremenjene poslovnice, nejtransparentniji konkursni postupci sa samo četiri tužbe u tri godine, milionske uštede u javnim nabavkama, apsolutni rekordi u bilansima trgovine električnom energijom...", naveo je Rovčanin.

Dodao je da je naročito ponosan "na odbranu rada i ekološku rekonstrukciju Termoelektrane Pljevlja, nakon 40 godina pokretanja i finansijskog zaokruživanja projekata Toplifikacije Pljevalja i hotroelektrane Otilovići, ugovora za izgradnju vjetroelektrane 'Gvozd' i brojnih pokrenutih projekata".

Između ostakog naveo je i da će ostavku na poziciju izvršnog direktora EPCG podnijeti u roku koji propisuje zakon.

Bonus video: