Zbog reorganizacije Vlade potrebno dodatno vrijeme za izradu nacrta budžeta za 2024.

U Ministarstvo finansija kažu da preduzimaju sve aktivnosti kako bi najvažniji ekonomski akt za narednu godinu bio pripremljen i stavljen na razmatranje i usvajanje, u što kraćem roku

28483 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Ministarstvo finansija je informisalo Vladu i Skupštinu Crne Gore da će priprema Nacrta zakona o budžetu Crne Gore za 2024. godinu zahtijevati dodatno vrijeme, budući da je 44. Vlada 31. oktobra donijela Uredbu o organizaciji i načinu rada državne uprave, koja podrazumijeva reorganizaciju Vlade kojom se utvrđuje uspostavljanje 19 ministarstava i 25 organa.

Ovo je zvanično rečeno "Vijestima" u Ministarstvu finansija.

"Ministarstvo finansija preduzeće sve aktivnosti kako bi Nacrt zakona o budžetu Crne Gore za 2024. godinu bio pripremljen i stavljen u proceduru, odnosno na razmatranje i usvajanje, u što kraćem roku", rekli su u ovom Vladinom resoru u odgovoru na pitanje kada će predlog budžeta za narednu godinu biti utvrđen i proslijeđen parlamentu na usvajanje.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Vlada po hitnom postupku, 9. novembra u cilju nesmetanog funkcionisanja do kraja godine, predlog rebalans ovogodišnjeg budžeta.

"Tim Predlogom, definisane su izmjene koje se odnose na tehničko usaglašavanje sa novom Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave ali i planiranje sredstava u cilju realizacije paketa podrške EU za prevazilaženje energetske krize i obezbijeđivanje nedostajućih sredstava za finansiranje pojedinih budžetskih obaveza do kraja tekuće godine, kao i zbog povećanja primitaka", pojasnili su u Ministarstvu finansija.

Bonus video: