Joković i Kalkavan: Saradnja sa Turskom sve jača

„Najavljena je i organizacija posebnog događaja u Crnoj Gori, u cilju pospješivanja ekonomske saradnje, umrežavanja i promocije aktuelnih i budućih projekata, kao i omogućavanje dodatnih prilika za obuku i podizanje administrativnih kapaciteta“, navodi se u saopštenju

2729 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Biro za odnose sa javnošću MPŠV
Sa sastanka, Foto: Biro za odnose sa javnošću MPŠV

Saradnja između Crne Gore i Turske je sve jača, a akcenat će biti stavljen na zajedničko pronalaženje modaliteta za njeno dodatno unapređenje u poljoprivredi, šumarstvu, ribarstvu i drvopreradi, ocijenili su resorni ministar Vladimir Joković i turski ambasador Bariš Kalkavan.

Na sastanku je istaknut ogroman potencijal Crne Gore u tim oblastima i dogovorena zajednička djelovanja fomiranjem Posebne radne grupe, koja će poslužiti kao platforma za buduće projekte i inicijative, posebno kada je u pitanju upliv investicija iz privatnog sektora Turske u Crnu Goru.

„Najavljena je i organizacija posebnog događaja u Crnoj Gori, u cilju pospješivanja ekonomske saradnje, umrežavanja i promocije aktuelnih i budućih projekata, kao i omogućavanje dodatnih prilika za obuku i podizanje administrativnih kapaciteta“, navodi se u saopštenju.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: Biro za odnose sa javnošću MPŠV

Joković je tokom sastanka predstavio mjere agrarne politike, te istakao velike potencijale izvoznih sektora poljoprivrednih proizvoda i dodao da se upravo u tome ogleda šansa za povećanje međusobne spoljno-trgovinske razmjene.

Takođe, Joković je potvrdio spremnost za dalje jačanje saradnje, kao i još čvršće povezivanje dvije zemlje kroz još intenzivniji dijalog u velikom broju oblasti, posebno na ekonomskom planu.

Bonus video: