Spajić sa predstavnicima SB i EBRD: U fokusu razvojni prioriteti Crne Gore

Iz Vlade su kazali da je Spajić tokom sastanka sa šefom kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Kristoferom Šeldonom govorio o više tema u sklopu pripreme Partnerskog okvira saradnje Svjetske banke sa Crnom Gorom u periodu od 2024. do 2028.

3117 pregleda 4 komentar(a)
Šeldon i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore
Šeldon i Spajić, Foto: Vlada Crne Gore

Razvojni prioriteti Crne Gore bili su u fokusu tokom sastanaka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima Svjetske banke (SB) i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

To je saopšteno iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se navodi da je Spajić tokom sastanka sa šefom kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Kristoferom Šeldonom govorio o više tema u sklopu pripreme Partnerskog okvira saradnje Svjetske banke sa Crnom Gorom u periodu od 2024. do 2028.

"Spajić je naglasio i značaj podrške Svjetske banke u dijelu buduće reforme preduzeća u većinskom vlasništvu države. Na sastanku je takođe razgovarano o potencijalima i uslovima za kreditnu podršku Svjetske banke, baziranu na implementaciji razvojnih politika. Sve u cilju jačanja ekonomske otpornosti i upravljanja životnom sredinom na održiv način", piše u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je tokom razgovora sa Remonom Zakarijom, prvim čovjekom EBRD u Crnoj Gori, razgovarano o aktuelnim projektima i pravcima buduće saradnje.

Zakarija i Spajić
Zakarija i Spajićfoto: Vlada Crne Gore

"Fokus će biti na projektima kojima se povećava konkurentnost crnogorske ekonomije, ubrzava tranzicija ka zelenoj ekonomiji, kao i na povezivanje i regionalne integracije kroz širenje prekograničnih saobraćajnih i energetskih veza", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: