Mujović: Vlada će dati podršku svakom modelu razvoja kompanije EPCG-Željezara Nikšić

Uz kredibilnog partnera i podršku države, a uz maksimalnu spremnost zaposlenih da se angažuju i rade, Mujović je kazao da postoji perspektiva za bolju budućnost Željezare

7751 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva
Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović kazao je da će Vlada dati podršku svakom modelu razvoja kompanije EPCG-Željezara Nikšić.

Mujović je danas posjetio to preduzeće, kako bi kroz razgovor sa menadžmentom i predstavnicima radnika sagledao situaciju i aktivnosti za naredni period.

Iz Ministarstva energetike i rudarstva je saopšteno da je da su predstavnici odbora direktora i menadžmenta u razgovoru sa Mujovićem kazali da postoje problemi i zastoji u ostvarivanju poslovnih planova, te da su današnji razgovor iskoristili da predstave određene korake koji su do sada sprovedeni, kao i planove za naredni period.

"Razgovora je bilo o pripremi javnog poziva za zainteresovane kompanije za zakup kovačnice i čeličane, što bi podrazumijevalo i upošljavanje značajnog broja radnika. Osim ovog poziva, predstavnici menadžmenta prezentovali su i ostale djelatnosti koje su shodno biznis planu, razvijane i koje funkcionisu u okviru rada Željezare", piše u saopštenju.

Dodaje se da Mujović kazao da je cilj vraćanje Nikšiću epitet industrijskog centra Crne Gore.

Saša Mujović
foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

On je takođe, dodaje se, naglasio da je konkurentnost na tržištu veoma važna stavka i istakao uvođenje novih tehnologija, kao što je proizvodnja "zelenog čelika" razvojnom šansom kompanije.

Kako je dodao, uz kredibilnog partnera i podršku države, a uz maksimalnu spremnost zaposlenih da se angažuju i rade, postoji perspektiva za bolju budućnost Željezare.

Saopšteno je i da je Mujović razgovarao sa predstavnicima sindikalne organizacije i saslušao izazove sa kojima se zaposleni susreću.

Saša Mujović
foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

"Predstavnici radnika iskazali su nezadovoljstvo dosadašnjom dinamikom aktivnosti koje se sprovode shodno biznis planu. Prema riječima predsjednika sindikata Ivana Vujovića, radnici su spremni da rade, da obezbijede egzistenciju svojim porodicama, a kako su istakli vjeruju da uz pravog partnera mogu značajno doprinijeti razvoju i rastu kompanije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: