Dukaj sa Asocijacijom menadžera: Digitalna transformacija jedan od najvažnijih zadataka društva u cjelini

"Ministarstvo javne uprave, u procesu digitalne transformacije, iako punom izazova, nastoji da ojača saradnju privrednog sektora i Vlade, prije svega, sa ljudima koji su lideri digitalne transformacije u Crnoj Gori“, kazao je Dukaj

2610 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministar javne uprave Maraš Dukaj sa saradnicima razgovarao je danas sa predstavnicima Asocijacije menadžera Crne Gore predsjednikom AMM-a, Budimirom Raičkovićem, zamjenikom predsjednika, Zoranom Savićem, izvršnom direktoricom Anđelom Radosavović i predsjednikom Odbora za primjenu AI, Ivanom Šoćom.

To je saopšteno iz Ministarstva javne uprave.

"Sastanku su prisustvovali pored ministra i generalni direktori za infrastrukturu, informacionu bezbjednost, digitalizaciju i e-servise, Dušan Polović i za strateško planiranje u javnoj upravi, međunarodnu saradnju i IPA fondove Marija Hajduković", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano, dodaje se, o reformi javne uprave, digitalnoj transformaciji, modernizaciji i efikasnosti javne uprave i to u segmentu e-usluga.

"Dukaj je upoznao prisutne sa aktuelnim planovima Vlade Crne Gore i Ministarstva javne uprave, koji se odnose na reformu javne uprave i unapređenju i razvoju ljudskih resursa", navodi se.

On je pohvalio aktivnosti AMM-a na polju digitalne transformacije i, kako stoji u saopštenju, istakao da postoji prostor za saradnju, kao i uključivanje AMM-a u Savjet za javnu upravu, kao i druga tijela za čiji rad je nadležno Ministarstvo.

"Ministarstvo javne uprave, u procesu digitalne transformacije, iako punom izazova, nastoji da ojača saradnju privrednog sektora i Vlade, prije svega, sa ljudima koji su lideri digitalne transformacije u Crnoj Gori“, kazao je Dukaj.

On je rekao da je digitalna transformacija jedan od najvažnijih zadataka društva u cjelini, u kojem svi moraju biti svjesni da digitalizacija bez ključne transformacije naše svijesti, načina poslovanja, znanja i vještina ne može biti dovoljna za napredak u ubrzanom savremenom svijetu.

"Predstavnici Asocijacije su upoznali ministra sa aktivnostima AMM-a, sa fokusom na digitalizaciju javne uprave, razvoj ljudskih resursa i upravljačkih vještina, kao i na digitalnu transformaciju", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Asocijacije upoznao je predstavnike MJU sa aktivnostima AMM-a, sa posebnim osvrtom na dobro upravljanje i potrebu za jos snažnijom profesionalizacijom i depolitizacijom javne uprave, kao i da Asocijacija svojim kadrovskim kapaciteima može pomoći javnoj upravi u reformi koja bi za rezultat imala efikasne i korisne servise za privredu i gradjane.

Na sastanku je dogovoreno konkretizovanje saradnje MJU i AMM-a kroz potpisivanje Memoranduma o saradnji.

Konkretni planovi aktivnosti u navedenim oblastima, usaglašene su na sastanku, kako bi saradnja imala što veći stepen realizacije kada je u pitanju efikasnost, transparentnost i kvalitet servisa koje pruža javna uprava privredi i građanima.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE

Bonus video: