Vuković: Političkom stabilnošću ćemo dati podsticajni impuls investitorima

Vuković je poručio da primarni cilj Ministarstva finansija stabilna finansijska slika

2472 pregleda 3 komentar(a)
Vuković i Miler, Foto: Ministarstvo finansija
Vuković i Miler, Foto: Ministarstvo finansija

Vlada će pokazati političku stabilnost koja će dati podsticajni impuls investitorima za veća ulaganja i snaženje povjerenja u crnogorsko tržište, poručio je ministar finansija, Novica Vuković.

On je danas sa ambasadorom Austrije u Crnoj Gori, Karlom Milerom razgovarao o aktuelnim ekonomskim temama i odnosima dvije države.

Vuković je poručio da primarni cilj Ministarstva finansija stabilna finansijska slika.

„Vlada će pokazati političku stabilnost koja će dati podsticajni impuls investitorima za veća ulaganja i snaženje povjerenja u crnogorsko tržište“, rekao je Vuković, dodajući da ubuduće očekuje i veće prisustvo austrijskih kompanija.

Uvažavajući sadržajne bilateralne odnose Austrijom, kao jednim od važnijih spoljnopolitičkih partnera i zemljom sa kojom Crna Gora kontinuirano bilježi značajnu ekonomsku saradnju i intenzivan politički dijalog, Vuković je zahvalio i na otvorenoj podršci koju Austrija pruža evropskom putu Crne Gore.

„Ukazujući na važnost aktuelne faze pretpristupnih pregovora sa Evropskom unijom (EU), Vuković je apostrofirao posvećenost Vlade evropskom putu i ubrzanju procesa reformi u ključnim oblasti, gdje, kako je kazao, austrijska stranu vidi kao značajnog partnera“, navodi se u saopštenju.

Miler je rekao da je zadovoljan proaktivnim pristupom Vlade u rješavanju sistemskih pitanja iz evrospke agende i poručio da će, zemlja koju predstavlja, dati punu podršku realizaciji strateških ciljeva Crne Gore.

„Austrija Crnu Goru vidi kao narednu državu članicu Evropske unije“, kazao je Miler.

On je dodao da očekuje da će austrijski privrednici ozbiljnjije razmatrati investiranje u Crnu Goru.

Iz Ministarstva finansija su kazali da je sastanak bio prilika i da se razgovara na temu potrebe ravnomjernijeg regionalnog razvoja i ekonomskog snaženja sjevera, što je, prema riječima Vukovića, jedan od vodećih ciljeva za naredni period.

Bonus video: