Spajić sa predstavnicima Američke komore: Uspješna Crna Gora zajednički cilj Vlade i privrede

„Želimo da podržimo privredu i pomognemo firmama u dijelu fiksnih troškova kroz različite oblike smanjenja dosadašnjih opterećenja”

4688 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada i privreda su partneri na ostvarenju vizije da Crna Gora bude najbolje mjesto za investicije u Evropi i šire, poručeno je na sastanku premijera Milojka Spajića sa predstavnicima Američke privredne komore (AmCham).

Predsjednica komore, Svetlana Vuksanović, zahvalila je na prijemu i istakla da odnos Vlade prema privredi u prvim danima mandata otvara nadu da će privredni razvoj biti u fokusu.

Ona je, kako je saopšteno iz Vlade, navela da očekuje da će na tim osnovama AmCham platforma za saradnju sa Vladom “Rule of Dialogue” biti još efikasnija i intezivnija.

Spajić je kazao da će Vlada u narednom periodu raditi na unaprjeđenju poslovnog ambijenta sa akcentom na smanjenje sive ekonomije, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i drugih oblika nelegalnih aktivnosti.

„Želimo da podržimo privredu i pomognemo firmama u dijelu fiksnih troškova kroz različite oblike smanjenja dosadašnjih opterećenja”, kazao je Spajić.

On je naglasio da će u fokusu Vlade biti razvoj infrastrukture, energetike i novih tehnologija ne zanemarivši, kako je istakao, i druge djelatnosti koje podstiču ekonomski rast.

Iz Vlade su kazali da su predstavnici AmCham-a izrazili spremnost da unaprjeđuju saradnju sa Vladom i u ekspertskom smislu daju doprinos kreiranju podsticajnih politika u cilju jačanja biznis ambijenta i privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Sastanku su, osim Vuksanović, prisustvovali izvršni direktor AmChma-a, Marko Miročević i menadžerka za politike, Ana-Marija Kaluđrović.

Bonus video: