Proslavljeno deset godina Asocijacije menadžera Crne Gore

“Novim političkim liderima želim da poručim: momci, pred vama je velika istorijska šansa. Pobijedite male razlike i sa nama starijima povucite Crnu Goru naprijed”, kazao je predsjednik AMM-a Budimir Raičković

5991 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mediabiro
Foto: Mediabiro

Svečanost povodom obilježavanja jubileja - 10 godina rada Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) održana je sinoć u Podgorici. Predsjednik AMM-a Budimir Raičković je poručio da je asocijacija osnovana s idejom da Crna Gora ne može da ide dalje bez lidera.

“Novim političkim liderima želim da poručim: momci, pred vama je velika istorijska šansa. Pobijedite male razlike i sa nama starijima povucite Crnu Goru naprijed”, kazao je on, kako prenosi Mediabiro.

Raičković je poručio Crna Gora ima šansu da napreduje sa ženama mendžerkama i liderkama.

Raičković je poseban osvrt dao na pitanje ženskog liderstva i između ostalog istakao da je Asocijacija donijela odluku da inicira i podrži rad novofrmirane Asocijacije liderki Crne Gore, ta da je predsjedništvo AMM-a donijelo odluku da na čelu te organizacije odnosno za predsjednicu bude izabrana Marijana Kadić Bojanić, koja to svojim dosadašnjim radom, referencama i rezultatima zaslužuje.

Raičković je dalje istakao očekivanje da će taj novoformrani pokret liderki dobiti podršku od svih uključući predsjednika države, Vladu, Skupštinu, kao i niza drugih institucija i inicijativa.

Na skupu je prikazan film povodom deset godina postojanja Asocijacije.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović je iskazao zadovoljstvo što prisustvuje događaju i čestitao Raičkoviću na "upornosti, zalaganju i trudu" da Asocijaciju izdigne na nivo "nezaobilaznog partnera institucija koje kreiraju ekonomsku politiku u Crnoj Gori".

“Gospodina Raičkovića sam upoznao kada sam stupio na dužnost ministra ekonomskog razvoja, u jednom izuzetno teškom momentu za našu ekonomiju. Tada je gospodin Raičković prepoznao moju želju da radim na stvaranju boljeg ekonomskog ambijenta i zahvalan sam i njemu lično i Asocijaciji na konstruktivnim savjetima, saradnji i dobroj sinergiji u trenucima kada je takav pristup bio najpotrebniji. Zaista cijenim sve što radite za vašu organizaciju, samim tim i za društvo u cjelini, i vjerujem da Vaš angažman može biti odličan primjer mlađim generacijama menadžera kada je u pitanju posvećenost i rad”, rekao je Milatović.

Na skupu je minutom ćutanja odata počast nedavno preminuloj direktorici M:tela Tatjani Mandić. Takođe, prikazan je kratki film o njenim dostignućima.

Asocijacija je takođe dodijelila priznanja menadžerima za uspješan rad.

Obilježavanju jubileja su prisustvovali predstavnici Vlade, lokalnih samouprava, DKP-a, kompanija iz zemlje i regiona, članstvo Asocijacije menadžera i predstavnici medija.

Ćestitke AMM-u su poslali predstavnici regionalnih i evropskih asocijacija.

”Ponosni smo na velike uspjehe crnogorske Asocijacije menadžera i vi možete služiti za primjer svima”, kazano je iz hrvatske Udruge menadžera.

Skupu su, osim Milatovića i potpredsjednika Vlade Alekse Bečića, prisustvovali ambasadori Kvinte, ambasadori svih zemalja regiona, predsjednici gotovo svih opština, prenosi Mediabiro.

Asocijacija menadžera je udruženje profesionalaca koji se bave menadžerskim poslovima. Svoje ciljeve ostvaruju kroz edukativne projekte, kreiranje kontakata i kroz zajednički rad na unapređenju menadžerske struke. Punopravni su članovi Evropske konfederacije menadžera. Njihovi članovi su istaknuti menadžeri iz svijeta biznisa, javne uprave, nevladinih udruženja, sporta, kulturnih ustanova.

Bonus video: