Precizirati tužbu od 6,2 miliona

Zahtjev advokata "Atlas banke" na ročištu u Privrednom sudu

5057 pregleda 0 komentar(a)
Sutkinja će naknadno odlučiti o zahtjevu - Mirko Radonjić, Foto: Luka Zeković
Sutkinja će naknadno odlučiti o zahtjevu - Mirko Radonjić, Foto: Luka Zeković

Advokati “Atlas banke” u stečaju Vladan i Dragan Đuranović su na jučerašnjem ročištu u Privrednom sudu tražili da se u tužbenom zahtjevu precizira potraživanje te banke od 6,27 miliona eura, zbog kojeg su pokrenuli spor protiv “Meljine kompleksa”.

Advokat “Meljine kompleksa” Nemanja Radović kazao je da se tome protivi i zatražio njegovo odbacivanje. Sutkinja Dijana Raičković će o ovom zahtjevu odluku donijeti naknadno.

Stečajna uprava “Atlas banke” tražila je od stečajne uprave “Meljine kompleks” da joj prizna vlasnički udio u osnivačkom ulogu firme “Atlas Cap” u vrijednosti od oko 6,2 miliona eura uz ugovorene kamate, ali pošto je odbijen taj zahtjev, stečajni upravnik te banke Mirko Radonjić podnio je tužbu Privrednom sudu da bi naplatio ovo potraživanje.

Đuranovići su zahtjevom tražili da im se kao banci kao stečajnom povjeriocu utvrdi potraživanje od 6,27 miliona iz tužbe, sa kamatom od maja prošle godine. Advokat “Meljina” je istakao da je protiv preinačenja i kazao da je zahtjev neblagovremen. Advokati “Atlas banke” su kazali da je riječ o preciziranju tužbe, a ne njenom preinačenju.

Radović je tražio da se zahtjev “Atlas banke” odbaci, a primarni zahtjev, odbije kao neosnovan. Sud će odluku donijeti naknadno.

Bonus video: