URA: Abazovićeva Vlada nije povećala cijenu struje, ako je Spajić poveća prevariće građane

"Građanski pokret URA ostaje izričito protiv uvećanja cijene električne energije i novih nameta na račun građana i privrede"

13070 pregleda 47 reakcija 47 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građanski pokret URA saopštio je da su iz Pokreta Evropa sad "sa poruka u kojima najavljuju povećanje cijene struje i prodaju akcija Elektroprivrede Crne Gore (EPCG)", prešli na "vrijeđanje inteligencije građana, na nevješto opravdavanje takvih namjera i traženje u njihovom stilu izgovora u drugima".

"Možda u Pokretu Evropa sad misle da se povećanje cijene struje desilo onog istog septembra kada i bankrot Crne Gore, ali istina je samo jedna. Uprkos neviđenoj ekonomskoj krizi, inflaciji, skoku cijene električne energije svuda u svijetu i brojnim posljedicama korona krize, Vlada Dritana Abazovića cijenu električne energije nije uvećala ni za jedan jedini cent", navodi se u reagovanju Građanskog pokreta URA.

Dodaju da sa druge strane, "u potpuno finansijski stabilnoj situaciji i sa punim budžetom, nakon rekordne turističke sezone, Vlada Milojka Spajića žuri da poveća cijenu električne energije, a najavljuje i prodaju akcija Elektroprivrede Crne Gore".

Iz URE u reagovanju navode da će, ukoliko jedan od prvih poteza Spajića bude povećanje cijene struje, to biti "klasična prevara građana" i da "takva obećanja od njega se nijesu mogla čuti u kampanji, kao ni to da će prodati akcije Elektroprivrede Crne Gore".

"Građanski pokret URA ostaje izričito protiv uvećanja cijene električne energije i novih nameta na račun građana i privrede", zaključuju u reagovanju.

Bonus video: