Pješčić opet izabran za direktora Luke Bar

Pješčić će dužnost obavljati do 4. oktobra 2025. godine, saopšteno iz kompanije

17975 pregleda 33 reakcija 6 komentar(a)
Foto: Luka Bar
Foto: Luka Bar

Odbor direktora Luke Bar jednoglasno je izabrao Iliju Pješčića za izvršnog direktora kompanije.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, Pješčić će dužnost obavljati do 4. oktobra 2025. godine.

Prethodno, Odbor direktora je postupio po Presudama Osnovnog suda u Baru i Višeg suda u Podgorici i razriješio Pješčića.

"Procedura je dalje nalagala ponovno razmatranje dostavljene dokumentacije trojice kandidata koji su ispunili uslove, po konkursu iz 2021. godine, njihovih biografija i Planova i programa rada za 'Luka Bar' AD, kao i Zapisnika sa usmenih intervjua koji su tada obavljeni sa kandidatima. Na osnovu navedene dokumentacije, a uz primjenu profesionalnih, stručnih i etičkih standarda u biranju najboljeg kandidata za mjesto izvršnog direktora 'Luka Bar' AD, uprkos kratkom vremenskom roku koji je ostavljen zbog postupanja po Presudi Višeg suda, Odbor direktora je jednoglasno donio Odluku o imenovanju Ilije Pješčića na mjesto Izvršnog direktora... Konstatovano je da je Pješčić dostavio najkonkretniji i najrealniji Plan i program rada 'Luka Bar' AD za mandatni period od četiri godine, što mu je dalo prednost u odnosu na ostale kandidate", navodi se u saopštenju Luke Bar.

Takođe se navodi da je na sjednici Odbora direktora održanoj prošle sedmice, donešena odluka o provjeri diploma svih zaposlenih u preduzeći "Luka Bar".

Bonus video: