Spajić: Početak radova na drugoj dionici auto-puta naredne godine

Dinamičan infrastrukturni razvoj jedan od glavnih ciljeva Vlade i važan preduslov za intenziviranje ekonomskih aktivnosti, poručeno je na sastanku premijera i predstavnika stranih investitora u Crnoj Gori

16717 pregleda 29 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Premijer Milojko Spajić sastao se sa predstavnicima stranih investitora u Crnoj Gori i tom prilikom, govoreći o planovima za razvoj saobraćajne i željezničke infrastrukture, najavio početak radova na drugoj dionici auto-puta tokom naredne godine.

Na sastanku je poručeno da je dinamičan infrastrukturni razvoj jedan od glavnih ciljeva Vlade i važan preduslov za intenziviranje ekonomskih aktivnosti, saopštio je kabinet predsjednika Vlade.

„Vjerujemo u ekonomske promjene i stvaranje novih vrijednosti za naše građane. U tom cilju potrebno je beskompromisno raditi na eliminaciji neformalne ekonomije i biznis barijera”, kazao je Spajić.

Predstavnici Savjeta stranih investitora su upoznali premijera sa Strategijom za period 2024-2026. i iskazali uvjerenje da Crna Gora može biti najkonkurentnija zemlja za investicije u regionu.

„Ohrabreni smo spremnošću Vlade da se učinkovitije odredi prema prepoznatim izazovima sa kojima se suočavaju strani investitori. Vjerujemo da će posebna pažnja biti usmjerena na pažljivo donošenje odluka koje mogu uticati na cjelokupnu ekonomiju, s posebnim naglaskom na poresku politiku i dalje usklađivanje pravnog okvira sa evropskim standardima”, poručio je Tamaš Kamaraši, predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori i predsjednik Upravnog odbora CKB-a.

spajić investitori
foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Na sastanku je još ocijenjeno da su jačanje infrastrukture, digitalizacija baze podataka i podrška malim i srednjim preduzećima važne za nastavak ekonomskog razvoja Crne Gore.

"U cilju što efikasnije realizacije definisanih ciljeva, izražena je spremnost da se organizuju redovni sastanci predstavnika Vlade i Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Ispred Savjeta stranih investitora, sastanku su još prisustvovali: izvršna direktorica Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori Arijana Nikolić Vučinić i član Upravnog odbora i šefa kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Crnoj Gori Remon Zakarija.

Bonus video: