Konjević i Subotić traže da Milović i Novović ispitaju izbor direktora Instituta Igalo

"Kao i da ispitaju na koji je način gospodin Rakčević došao do 26 posto akcija Instituta Igalo i pozicije da odlučuje o sudbinama svih onih koji su profesionalno ili zdravstevnom potrebom vezani za Institut Igalo"

6890 pregleda 6 komentar(a)
Konjević i Subotić, Foto: Novska lista
Konjević i Subotić, Foto: Novska lista

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i poslanik u Skupštini Crne Gore Jovan Subotić, pozvali su ministra pravde Andreja Milovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da ispitaju današnji izbor direktora Instituta Igalo.

Odbor direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ izabrao je danas Zorana Kovačevića za izvršnog direktora te ustanove, po konkursu koji je bio raspisan od 3. do 18. novembra.

"Izborom Zorana Kovačevića na mjesto direktora Instituta Igalo, krnji tročlani Bord direktora bez dva člana koji su časno podnijeli ostavke na svoje pozicije, pokazao je da je DPS hobotnica još uvijek aktivna kako u Herceg Novom, tako i u državi Crnoj Gori", navodi se u saopštenju koje je medijima dostavila Novska lista.

Kažu i da je većina u Bordu direktora Instituta na taj način povjerena dvojici članova Borda iz reda manjinskih akcionara - Žarku Rakčeviću i Savu Kaleziću.

"Što je prihvatio i podržao predsjednik Borda Batrić Kontić, član Socijalističke narodne partije", dodaju.

Bord direktora koji je izabrala Vlada Dritana Abazovića, kako kažu, tako je na čelo ovog giganta zdravstvene i turističke privrede doveo bivšeg predsjednika Kluba odbornika DPS u Skupštini Herceg Novog i čovjeka koji je aktivno učestvovao u decenijskom propadanju Instituta Igalo.

"Novska Lista otvoreno sumnja u zakonitost raspisivanja konkursa i izbor Kovačevića na ovo mjesto, te poziva ministra pravde Andreja Milovića i Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da ispitaju ovaj proces kao i da ispitaju na koji je način gospodin Rakčević došao do 26 posto akcija Instituta Igalo i pozicije da odlučuje o sudbinama svih onih koji su profesionalno ili zdravstevnom potrebom vezani za Institut Igalo", piše u saopštennju.

Navode da sve podsjeća na još jednu epizodu u prljavoj igri koja se zove loša privatizacija Instituta Igalo kroz obezvrijeđivanje ovog kolektiva.

"Imajući u vidu da ovaj proces nema podršku niti Vlade Crne Gore niti grada Herceg Novog, borićemo se svim legitimnim sredstvima da do ovakvog razvoja situacije ne dođe, te da o Institutu odlučuju oni koje je narod za to birao, a ne oni koji su tu podršku odavno izgubili", kažu Konjević i Subotić.

Bonus video: