The Banker: CKB najbolja banka u Crnoj Gori

CKB je najbolja banka u Crnoj Gori za 2023. godinu, prema izboru prestižnog svjetskog finansijskog magazina “The Banker”.

14452 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CKB
Foto: CKB

U ime CKB-a, nagradu su na gala ceremoniji u Londonu primili Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora, Maja Krstić, članica Upravnog odbora nadležna za Sektor strategije, finansija i bankarskih operacija i Dino Redžepagić, član Upravnog odbora nadležan za Sektor poslovanja sa fizičkim licima.

“Nagradu “The Banker” doživljavamo kao priznanje za trud koji svakodnevno ulaže preko 500 zaposlenih CKB-a. Naše koleginice i kolege u svim krajevima države, sa velikim entuzijazmom i posvećenošću, nastoje da pruže vrhunsku uslugu klijentima. Kada ste prepoznati kao najbolji u svojoj branši, to sa sobom nosi i značajnu obavezu. Svjesni smo toga i nastavićemo da i dalje budemo predvodnici u inovacijama i odgovorni partneri svim našim klijentima”, istakao je Tamaš Kamaraši, predsjednik Upravnog odbora CKB-a.

Dodjela ovogodišnjih “The Banker” nagrada bila je uspješna i za druge članice OTP grupe, najbrže rastuće bankarske grupacije u centralnoj i istočnoj Evropi. Osim CKB-a, za najbolju banku u Sloveniji proglašena je SKB banka, dok je OTP banka najbolja banka u Hrvatskoj i Albaniji.

CKB
foto: CKB

Magazin “The Banker” pokrenut je 1926. godine i dio je Financial Times grupe. Magazin obrađuje ekonomske i finansijske teme na globalnom nivou, uživajući decenijsku reputaciju kredibilnog i uticajnog medija. Nagrada koju dodjeljuju najboljim bankama smatra se jednim od najznačajnijih priznanja koje dobijaju finansijske institucije na osnovu ostvarenih rezultata, kvaliteta usluge i donesenih strateških odluka koje utiču na ekonomiju i poslovni ambijent zemalja u kojima posluju.