Odović: Izvjestan nastavak izgradnje žičare Kotor - Lovćen do Cetinja

Na sastanku je dogovoreno da se izrade sve neophodne analize za izgradnju druge faze žičare od Lovćena do Cetinja, uz puno učešće i posvećenost svih relevantnih institucija

13609 pregleda 18 komentar(a)
Odović, Foto: Boris Pejović
Odović, Foto: Boris Pejović

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović, rekao je da je izvjestan nastavak izgdradnje žičare Kotor – Lovćen, do Cetinja.

Odović je danas održao sastanak o izgradnji druge faze žičare od Lovćena do Cetinja, sa saradnicima i predstavnicima Prijestonice Cetinje, savjetnikom predsjednika države, predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, kao i predstavnikom Agencije za zaštitu životne sredine.

“S obzirom na istorijski značaj Prijestonice, izgradnja druge faze žičare, koja bi tada povezala Kotor i Cetinje, doprinjela bi punoj valorizaciji turističkih potencijala Prijestonice”, istakao je Odović, saopšteno je iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Na sastanku je dogovoreno da se izrade sve neophodne analize za izgradnju druge faze žičare od Lovćena do Cetinja, uz puno učešće i posvećenost svih relevantnih institucija.

“Ovo je samo jedan u nizu projekata za čiju izgradnju će se, na dobrobit svih građana Crne Gore, ali i mnogobrojnih turista, zalagati Ministarstvo na čijem sam čelu”, poručio je Odović.

Bonus video: