U Odbor “To Montenegra” bi 29 stručnjaka, a u Savjet ACV 31

“Od ukupnog broja prijava napravljena je lista od po pet najbolje rangiranih kandidata, a konačna odluka biće donesena u što skorijem periodu”, kažu iz ministarstva

10588 pregleda 5 komentar(a)
Poziv istekao 4. decembra (ilustracija), Foto: Air Montenegro
Poziv istekao 4. decembra (ilustracija), Foto: Air Montenegro

Na konkurs za odabir dva člana Odbora direktora nacionalnog avio-prevoznika “To Montenegro” stiglo je 29 prijava, dok je na konkurs za dva člana Savjeta Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) stigla 31 prijava.

Ovo je “Vijestima” zvanično rečeno iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja, kojim rukovodi Filip Radulović uz pojašnjenje da je bilo kandidata koji su konkurisali na oba konkursa.

“Od ukupnog broja prijava napravljena je lista od po pet najbolje rangiranih kandidata, a konačna odluka biće donesena u što skorijem periodu”, navodi se u odgovoru resora.

Ovaj javni poziv uslijedio je nakon što je Vlada krajem novembra smijenila cjelokupni Odbor direktora “To Montenegra” i Savjeta ACV.

Članovi Savjeta ACV bili su Slobodanka Burić, Ćamil Kujević, Edis Ćatović i Miljana Knežević a predsjednik je bio Dragan Stojanović. Predsjednik Odbora “To Montenegra” bio je Pavle Ljesar, a članovi Orhan Hodžić, Suad Đelović, Mensur Mujević i Danilo Marković.

U ovim tijelima ima ukupno po pet članova.

“Vijesti” su nedavno pitale ministarstvo zašto se putem javnog poziva biraju samo po dva člana Odbora direktora “To Montenegra” i Savjeta ACV a ne kompletan sastav ova dva tijela.

“Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, odlukom da raspiše javni poziv za izbor po dva člana Savjeta ACV i Odbora direktora nacionalne avio-kompanije “To Montenegro”, želi da promijeni dugogodišnju praksu da u tim tijelima sjede isključivo predstavnici političkih partija. Zato, smatramo da izbor po dva člana Savjeta ACV-a i Odbora direktora “To Montenegra” preko javnog poziva predstavlja ogroman iskorak i samo početak dobre prakse koja će se nastaviti u narednom periodu”, rekli su u ovom resoru.

Bonus video: