Božović: Predlog izmjena Zakon o PIO koji se odnosi na radnike metalskog i rudarskog sektora biće povučen iz procedure

"Zbog veoma gustog rasporeda akcenat je na racionalizaciji i efikasnom korišćenju perioda do Nove godine s obzirom da nas očekuje rasprava o Predlogu budžeta za 2024. godinu, premijerski sat, glasanje o VDT itd.", stoji u saopštenju Božovića

6017 pregleda 2 komentar(a)
Božović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe
Božović, Foto: SNP - DEMOS - Za tebe

Predsjednik Kluba poslanika SNP-CIVIS Bogdan Božović, kazao je da, shodno dogovoru sa kolegijuma Predsjednika Skupštine, Predlog izmjena i dopuna Zakon o PIO koji se tiče radnika metalskog i rudarskog sektora će biti povučen iz procedure.

To će biti učinjeno, kako je kazao, da bi bio upućen u "formi amandmana na Zakon o PIO koji će uskoro predložiti Vlada Crne Gore".

"Zbog veoma gustog rasporeda akcenat je na racionalizaciji i efikasnom korišćenju perioda do Nove godine s obzirom da nas očekuje rasprava o Predlogu budžeta za 2024. godinu, premijerski sat, glasanje o VDT itd.", stoji u saopštenju Božovića.

Predlog izmjena i dopuna Zakona o PIO čiji je je predlagač SNP je u prethodnom sazivu usvojen, dodao je on i kazao da očekuju da tako bude i ovoga puta.

"SNP će i ubuduće brinuti o svim kategorijama našeg društva kao partija socijalne pravde", dodao je Božović.

Bonus video: