U vrh EPCG žele 52 stručnjaka

Ovaj konkurs raspisan je krajem novembra, ali nije precizirano da li se bira kompletan bord direktora. Rok za dostavljanje prijava je bio 6. decembar

3668 pregleda 0 komentar(a)
Rok za prijave istekao u srijedu (ilustracija), Foto: Elektroprivreda Crne Gore
Rok za prijave istekao u srijedu (ilustracija), Foto: Elektroprivreda Crne Gore

Na konkurs za odabir članova Odbora direktora državne Elektroprivrede (EPCG) pristigle su 52 prijave, kazali su “Vijestima” iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Ovaj konkurs raspisan je krajem novembra, ali nije precizirano da li se bira kompletan bord direktora. Rok za dostavljanje prijava je bio 6. decembar.

“Na javni poziv koji se odnosi na sve zainteresovane kadrove koji svojim stručnim kvalifikacijama, dosadašnjim radnim iskustvom i referencama mogu odgovoriti izazovima da se prijave za poziciju člana Odbora direktora, ukupno su pristigle 52 prijave”, navodi se u odgovoru resora.

U Odboru direktora EPCG trenutno su Tahir Gjonbalaj, Ivan Šaranović, Martin Ćalasan, Emir Strujić, Mijuško Bajagić, Goran Šućur, a mjesto predsjednika pokriva Milutin Đukanović.

Ministarstvo je u javnom pozivu navelo da imajući u vidu značaj oblasti energetike i rudarstva, koja utiče na sve sfere društva, naročito u pogledu razvoja turizma i privrede generalno,namjerava da se intezivno posveti snaženju ovog sektora u svim segmentima, a naročito u pogledu upravljanja, strateškog planiranja i razvoja projekata u kompanijama u većinskom državnom vlasništvu.

“Posebna pažnja biće usmjerena ka EPCG-u kao najvećem privrednom subjektu iz oblasti energetike”, navedeno je u pozivu.

Bonus video: