PES: URA se nije sjetila penzionera kad je kreirala budžet

"Za razliku od egzibicionizma Vlade koju je vodio Abazović, aktuelna 44. Vlada ima odgovoran pristup prema svim građankama i građanima Crne Gore, pa i prema penzionerima svih kategorija", saopštio je PES

9973 pregleda 34 reakcija 35 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Pokret Evropa sad ocijenio je da je predlog Građanskog pokreta URA, koji traži povećanje svih penzija, a ne samo minimalnih, populistički i nedobronamjeran.

Ističu da URA, kada je bila na vlasti, u nacrtu budžeta za 2024. godinu nije predlagala povećanje penzija, "niti se sjetila penzionera".

"Za razliku od egzibicionizma Vlade koju je vodio Abazović, aktuelna 44. Vlada ima odgovoran pristup prema svim građankama i građanima Crne Gore, pa i prema penzionerima svih kategorija. Stoga, populistički prijedlog URA da predloži povećanje svim penzionerima i to sada kada su u opoziciji govori da ova inicijativa nema dobru namjeru. Kada je bila na vlasti, ova partija u nacrtu budžeta za 2024. godinu nije predlagala povećanje penzija, niti se sjetila penzionera, što ih ne sprječava da to sada rade kada nemaju nikakvu odgovornost za sastavljanje održivog budžeta. Bez obzira što URA pokušava da partijski profitira, sa druge strane iskazujemo i zadovoljstvo što više iz opozicije makar i deklarativno brinu o interesima penzionera u odnosu na period kada su i sami kroz učešće u Vladi bili u mogućnosti da osim brige i konkretno nešto urade", saopštio je PES.

Bonus video: