Dragićević tvrdi da se preprodaje iPhone, koji je plaćen novcem građana; CEDIS: Nije kupljen preko našeg računa

Na prodaju oglašen telefon vrijedan oko 1.700 eura. Iz državnog CEDIS-a su kazali da telefon nije plaćen novcem te kompanije. Autor spornog oglasa je "Vijestima" kazao da je telefon kupio njegov poznanik, da biti plaćen na 24 mjesečne rate i da ga on samo preprodaje, na šta ima pravo

34131 pregleda 142 reakcija 55 komentar(a)
Dragićević, Foto: Printscreen YouTube
Dragićević, Foto: Printscreen YouTube

Građanski aktivista Aleksandar Dragićević objavio je na svom Fejsbuk nalogu oglas o prodaji telefona "iPhone" vrijednog 1.700 eura, za koji tvrdi da je svega nekoliko sati prije toga plaćen novcem Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

Dragićević je naveo da je telefon oko 13 časova navodno kupio CEDIS, nakon čega je završio kod preprodavaca koji ga je oglasio na stranici "Tender oglasi".

"Ako ovo nije zloupotreba onda je makar povod da se nadležni organi i CEDIS uključe u istragu", naveo je Dragićević.

Povodom ovih navoda reagovali su i iz CEDIS-a. Iz te državne firme su saopštili da telefon nije kupljen za njihove potrebe niti preko njihovog računa.

"Naša kompanija izričito demantuje iznesene navode", kazali su u saopštenju.

Redakcija je odgovore zatražila i Predraga Pavićevića koji je autor oglasa. On je pojasnio da je telefon kupio njegov poznanik koji je zaposlen u državnom CEDIS-u i da će ga u skladu sa zakonom, otplatiti na 24 mjesečne rate.

On je naglasio da CEDIS nije platio telefon, već da se firma na računu našla jer poznanik u njoj radi. Pavićević je dodao da on samo preprodaje telefon, na šta kako kaže, ima pravo.

Na fotografiji koju je Dragićević priložio u prilog tvrdnji da je telefon kupljen sa računa CEDIS-a, navedeno je da je kupovina obavljena danas (13. decembar), u 12.25. Na priloženom računu, navedeno je da je kupac CEDIS, a PIB koji stoji na računu odgovara PIB-u, koji je za CEDIS naveden kod Centralnog registra privrednih subjekta (CRPS).

Krajem juna iz CEDIS-a su "Vijestima" kazali da njihovu službenu karticu imaju 22 osobe.

Bonus video: