Abazović: Naći model da ne poskupi struja

Iz GP URA saopštili da su Abazović i Mikić razgovarali sa članovima Odbora direktora EPCG, ali nijesu naveli i njihova imena. Odbor EPCG ima sedam članova, a tri su iz GP URA - Ivan Šaranović, Martin Ćalasan i Goran Šućur

11429 pregleda 34 reakcija 35 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Građanskog pokreta URA i doskorašnji premijer Dritan Abazović i izvršni direktor te partije Zoran Mikić razgovarali su danas sa pojedinim članovima Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

Tema sastanka, kako je saopšteno iz URA, je bilo "najavljeno poskupljenje električne energije koje je postalo izvjesno sa dolaskom Spajićeve Vlade".

Iz GP URA nijesu naveli imena članova Odbora direktora EPCG sa kojima su razgovarali Abazović i Mikić. Odbor EPCG ima sedam članova, a tri su iz GP URA - Ivan Šaranović, Martin Ćalasan i Goran Šućur.

"Uprkos drastičnom skoku cijene električne energije svuda u svijetu i ekonomskoj krizi 43. Vlada niti jednom nije povećala cijenu struje, a sve sa ciljem zaštite interesa građana naše države. Sada smo blizu da u saradnji sa članovima Borda EPCG pronađemo model kako bi se ta praksa nastavila, bez obzira što nova Vlada ima drugačije zamisli i smatra opravdanim povećanje električne energije. U ovom trenutku to bi bio novi udar na građane, što bi vodilo ka novim poskupljenjima i stoga će kolege učiniti sve da do toga ne dođe, bez obzira na pritiske nove vlasti", saopštio je Abazović.

Članovi borda EPCG sjutra će imati sjednicu na kojoj će razmatrati potencijalno uvećanje cijene električne energije.

Bonus video: