Kompanija One potvrdila svoju lidersku poziciju

Glavna nagrada Unije poslodavaca za Olimpijsku mrežu Crne Gore

16766 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One
Foto: One

Kompanija One ovogodišnji je laureat prestižne Glavne nagrade za primjenu politika društveno-odgovornog poslovanja u tri kategorije, koju kao jedan od važnih činilaca socijalnog dijaloga u zemlji dodjeljuje Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG). Priznanje koje ima za cilj da promoviše primjere dobre prakse kada je riječ o brizi poslodavaca o njihovim zaposlenima, ali i zajednici i životnoj sredini, izvršnom direktoru kompanije Branku Mitroviću dodijelio je Slobodan Mikavica, predsjednik UPCG na svečanosti organizovanoj u saradnji sa Međunarodnom organizacijom rada (MOR).

Branko Mitrović
Branko Mitrovićfoto: One

Mitrović je poručio da na kraju uspješne poslovne godine, ova nagrada za kompaniju One stiže kao priznanje da je njen tim, ujedinivši u “mreži” svoje dobre namjere, dao sve od sebe u misiji da čini dobro.

“Zamislite mrežu koja istinski spaja ljude, ima važnu ulogu u tehnološkoj, olimpijskoj, kulturnoj i zelenoj revoluciji. Ona je inspiracija mladim ljudima, čuvar kulturnog identiteta, nosilac društvene odgovornosti i zaštitnica prirode. Ta mreža je One, kompanija koja sa strašću, posvećenošću i ljubavlju trči za Crnu Goru!”, rekao je Mitrović.

Kao Olimpijska mreža Crne Gore, One je u saradnji sa Crnogorskim olimpijskim komitetom (COK) kroz niz društveno-odgovornih projekata popularizovao sport, sa krovnim ciljem kreiranja mreže koja će bodriti naše Olimpijce na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Pored toga, One je, kako ističu, nastavio svoje zalaganje da obezbijedi što više računarskih učionica za djecu širom Crne Gore, svesrdno podržavajući kulturu u našoj zemlji, te primjerom pokazujući svoj doprinos zaštiti životne sredine.

“One je kompanija koja baštini iskrenu namjeru da državi Crnoj Gori bude podrška, prije svega kada je riječ o promociji turizma, digitalne pismenosti i sporta među mladima. Svoj doprinos dajemo kroz podršku kulturi u našoj zemlji. Kroz svoje kompanijske vrijednosti, ali i konkretno činjenje, One već godinama praktikuje poslovanje i ponašanje zaposlenih koje je u potpunosti usklađeno sa zelenim politikama”, dodao je Mitrović.

Kao prva mobilna mreža, One danas kao dio 4iG Grupe nastavlja svoj rast istražujući nove horizonte. Njihov ljubičasti i žuti brend, poručuju u ovoj kompaniji, predstavlja dvosmjernu komunikaciju i transparentnost. Biljana Radusinović, direktorica Sektora ljudskih resursa u toj kompaniji istakla je da sve vrijednosti na kojima počiva poslovanje, zapravo započinju u samoj kompaniji.

Mitrović i Radusinović
Mitrović i Radusinovićfoto: One

“U savremenom poslovnom svijetu zlatno je uvjerenje da se vrijednosti jedne kompanije ne grade preko noći i da je primjer najbolji način da u tome uspijete. Naša posvećenost stvaranju sigurnog i podsticajnog radnog okruženja ogleda se u našim zalaganjima da za naše zaposlene kontinuirano gradimo idealne uslove da se razvijaju na profesionalnom i ličnom nivou. Posvećenost ovim principima za nas je izuzetno važna”, kazala je Radusinović.

U kompaniji One ističu da biti Olimpijska mreža ne znači samo podržavati sport, već i oblikovati bolju budućnost za sve. Oni su takođe poručili da nastavljaju svoje putovanje baš ovim putem, sa namjerom da daju doprinos izgradnji Crne Gore kao ekološke, inkluzivne i progresivne države.

One
foto: One