Đurović: Najavljeno povećanje PDV-a ugostiteljima još jedan loš potez

"Svjesni smo da su obećanja data od strane Milojka Spajića i njegove partije nerealna i koja se moraju nekim nametima pokrivati, počevši od manjih prihoda koji idu ka opštinama pa sve do većih nameta na glavnu privrednu granu"

11454 pregleda 49 reakcija 36 komentar(a)
Đurović, Foto: Luka Zeković
Đurović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović ocijenio je da je najava da će Vlada povećati PDV ugostiteljima na 21 odsto, sa sadašnjih 7 odsto još jedan loš potez u nizu.

"Ugostitelji i pored rekordne sezone i dalje osjećaju posljedice korona krize. PDV od 7 odsto im je omogućio da mogu akumulirati više sredstava kako bi se oporavili od korona krize i popravili nivo usluge, a samim tim i dali doprinos još većem kvalitetu naše turističke ponude. Svjesni smo da su obećanja data od strane Milojka Spajića i njegove partije nerealna i koja se moraju nekim nametima pokrivati, počevši od manjih prihoda koji idu ka opštinama pa sve do većih nameta na glavnu privrednu granu", rekao je Đurović.

On je dodao da će URA biti protiv nameta i povećanja PDV-a ugostiteljima na 21 odsto i da država mora biti još stimulativniji ka turističkoj privredi, a ne da im "stvara barijere".

Bonus video: