URA saopštila da nema poskupljenja struje, EPCG se još nije oglasio

Takvu odluku, tvrde iz URA, Odbor direktora je donio nakon sastanka sa liderom te partije i bivšim premijerom Dritanom Abazovićem

9252 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Građanski pokret URA je saopštio da je bord direktora Elektroprivrde Crne Gore (EPCG) donio odluku da nema poskupljenja struje.

Takvu odluku, tvrde iz URA, Odbor direktora je donio nakon sastanka sa liderom te partije i bivšim premijerom Dritanom Abazovićem.

Odbor EPCG ima sedam članova, a tri su iz GP URA - Ivan Šaranović, Martin Ćalasan i Goran Šućur. Odbor direktora još čine Milutin Đukanović (Nova srpska demokratija), Mijuško Bajagić (SNP), Emir Strujić (Bošnjačka stranka) i Tahir Đonbalaj.

Saopštenje Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) o odluci da nema poskupljenja struje još nije upućeno medijima.

"Kao što je juče, nakon razgovora sa dijelom Borda direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCGA), najavio poslanik i lider Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović - povećanja cijene električne energije građani i građanke Crne Gore neće osjetiti", piše u saopštenju URA.

Dodaju da će EPCG za sve redovne potrošače odobriti popust oko 5 odsto i da se na taj način neće osjetiti povećanje koje je odobrio CEDIS.

"EPCG odobrava dodatni popust za sve redovne platiše od 5,5 odsto popusta, i na taj način u potpunosti će se anulirati efekat povećanja odobren od strane regulatorne agencije za energetiku, a odnosi se na zahtjev CEDIS-a. Za potrošače do 500kWh koji su članovi zlatnog tima biće tokom cijele godine oko 18 odsto, dok će cijena za sve redovne potrošače koji nijesu dio zlatnog tima biti 10,5 odsto, a za sve redovne potrošače preko 500kw 5 odsto", navode iz URE.

Dodaju da Vlada čiji je premijer bio Abazović, nije ni razmišljala o povećanju cijena struje iako je došlo do ogromnih poskupljenja svuda u svijetu.

"I tada, a i sada štitimo interese građana i građanki Crne Gore i savjetujemo i sadašnjoj Vladi da počne to da radi, iako sve upućuje na to da su joj oni na posljednjem mjestu", piše u saopštenju.

Bonus video: