Mujović: Neće biti povećanja cijene struje

Na ovaj način, kako se navodi u saopštenju, Mujović je anulirao povećanje računa potrošačima po osnovu regulatorno dozvoljenog prihoda CEDIS-a, od 5,63 odsto koji im je odobrila RAE

24366 pregleda 44 reakcija 44 komentar(a)
Mujović, Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva
Mujović, Foto: Ministarstvo energetike i rudarstva

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obezbijediće popust za sve potrošače kako građani ne bi osjetili povećanje cijene električne enegije.

Ova odluka je donesena, kako bi se neutralisao uticaj povećanja iznosa računa za krajnje potrošače, a na osnovu zahtjeva CEDIS-a, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

"Popust za sve kategorije redovnih platiša je dogovoren, a na prijedlog ministra Mujovića, sa predstavnicima EPCG i važiće sve do 31. marta 2024. godine kada će se nastaviti za sve potrošače do kategorije 500 kw, u šta spada najveći dio potrošača u Crnoj Gori", stoji u saopštenju ministarstva.

Na ovaj način, kako se navodi u saopštenju, Mijović je anulirao povećanje računa potrošačima po osnovu regulatorno dozvoljenog prihoda CEDIS-a, od 5,63 odsto koji im je odobrila RAE.

"Građani sada neće osjetiti to povećanje, zahvaljujući angažovanju ministra Mujovića koji je naišao na razumijevanje EPCG. Podsjećamo da je ministar Mujović najavio da će preduzeti konkretne mjere kako bi sa rukovodstvom EPCG našao optimalan model zaštite potrošača i njihovog kućnog budžeta i da je ova odluka rezultat dobre saradnje i razumijevanja između resora energetike i najvećeg energetskig subjekta u drzavi", saopšteno je iz ministarstva.

Bonus video: