Žugića ispratila s poklon knjigom "Mobing u Crnoj Gori": Radović zvanično stupila na mjesto guvernerke CBCG

"Obećavam mnogo rada, zakonit rad i rad u javnom interesu. Centralna banka je i regulator i kontrolor i garant stabilnosti finansijskog sistema, od koga zavisi razvoj naše države i standard naših građana"

31650 pregleda 111 reakcija 53 komentar(a)
Žugić i Radović, Foto: Screenshot
Žugić i Radović, Foto: Screenshot

Guvernerka Centralne banke Crne Gore (CBCG) Irena Radović danas je zvanično stupila na dužnost, saopšteno je iz Centralne banke.

"Primopredaja dužnosti između nove guvernerke Centralne banke Crne Gore Irene Radović i dosadašnjeg guvernera Radoja Žugića, izvršena je u prostorijama CBCG, čime je nova guvernerka i zvanično preuzela funkciju", navodi se u saopštenju.

Radović je Žugiću poklonila svoju knjigu "Mobing u Crnoj Gori".

“Obećavam mnogo rada, zakonit rad i rad u javnom interesu. Centralna banka je i regulator i kontrolor i garant stabilnosti finansijskog sistema, od koga zavisi razvoj naše države i standard naših građana. Obećavam ravnopravan i neselektivan tretman svih tržišnih učesnika. Stabilan finansijski sektor, koji radi u skladu s najboljim evropskim standardima je priritet. Centralna banka tu ima ključnu ulogu i to će obezbijediti. Bićemo pouzdan partner Vladi i tržišnim učesnicima, ali i nezavisan i strog kontrolor svih kreditnih institucija”, kazala Radović nakon preuzimanja dužnosti.

Radović je prva žena guvernerka Centralne banke Crne Gore.

Skupština Crne Gore je na sjednici održanoj 15. decembra 2023. godine, podržala predlog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i glasovima 58 od 71 poslanika za novu guvernerku izabrala Irenu Radović.

Bonus video: