Konkurs za izradu idejnog rješenja kompleksa Sunčani grad: Prijave otvorene do 20. marta

Odluku o raspisivanju konkursa potpisali su predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević

5606 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović i Kovačević, Foto: Svetlana Mandić
Đukanović i Kovačević, Foto: Svetlana Mandić

Elektroprivreda (EPCG) i Opština Nikšić pozvale su sve zainteresovane da se do 20. marta prijave na konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnog kompleksa Sunčani grad.

Konkurs je otvoren danas i traje 90 dana, odnosno do 20. marta. Konkursni radovi predaju se isključivo elektronski u digitalnoj formi na mejl konkurs.suncanigrad@epcg.com.

Odluku o raspisivanju konkursa potpisali su predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Osnovni cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu EPCG, koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni-urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada.

„Opšti i krajnji cilj je remodelacija i reafirmacija prostora koji će svojim sadržajem i izgledom doprinijeti razvoju Opštine Nikšić, koji će radikalno izmijeniti izgled i korišćenje zone stvaranjem novog identiteta stambenih naselja, sa sadržajima društvenih i centralnih djelatnosti i uređenim javnim prostorima, uz povezivanje sa gradskim strukturama u kontaktnim zonama“, navodi se u saopštenju EPCG.

Sredstva za konkursni fond obezbjeđuje EPCG i to prva nagrada u iznosu od 50 hiljada EUR, druga 20 hiljada, treća deset hiljada, kao i dva otkupa od po pet hiljada EUR.

Opština Nikšić i EPCG su raspisivači konkursa koji je međunarodnog, opšteg anonimnog i jednostepenog karaktera.

Sva dokumentacija koja predstavlja konkursni materijal objavljena je na internet stranici https://www.suncanigrad.epcg.com.

Svi učesnici mogu postaviti pitanja u vezi sa konkursom do 5. februara na mejl adresu pitanja.suncanigrad@epcg.com.

Bonus video: