Potpisan ugovor izmedju Adriatic Marinas-a i CKB-a o ko-finansiranju projekta Boka Place

U Podgorici je potpisan ugovor između kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro i CKB-a, kojim će se finansirati završetak radova na Boka Place projektu, najnovijem naselju u Porto Montenegru.

9389 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Porto Montenegro
Foto: Porto Montenegro

Kredit iznosi 25 miliona eura, na rok otplate od 12 godina, a kredit čini 17% ukupne investicione vrijednosti projekta Boka Place, dok su sva ostala sredstva korišćena u finansiranju obezbijeđena od strane investitora i prodaje stanova.

“Raduje nas saradnja sa našim strateškim finansijskim partnerom, CKB-om kad je u pitanju ovo dugoročno partnerstvo. Ova sredstva ćemo uložiti u završetak naselja Boka Place koji će imati novi hotel a 96 soba, 213 stanova, kako privatnih, tako i onih kojima će upravljati hotel, 40 zakupaca, bioskop, igraonicu za djecu, odlične sportske objekte koji uključuju oko 2.000 kvadratnih metara “wellbeing” kluba sa 25m bazenom koji se može koristiti i ljeti i zimi jer će imati krov koji se otvara i zatvara. Hotel SIRO sa pet zvjezdica, kome će upravljati Kerzner International, će biti značajan dodatak projektu i proširiće opcije smještaja za goste koji su na odmoru ili posjećuju Tivat zbog posla. Projekat će, kada bude završen i potpuno operativan, obezbijediti oko 425 direktnih i do 475 indirektnih stalnih radnih mjesta.”, rekao je David Margason, izvršni direktor kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro.

Porto Montenegro
foto: Porto Montenegro

“Potpisivanje ugovora o kreditu za završetak radova na Boka Place projektu predstavlja nastavak višegodišnje kvalitetne saradnje i povjerenja koje postoji između naše banke i kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro. Ponosni smo na činjenicu da podržavamo još jedan projekat koji će obogatiti crnogorsku turističku ponudu, ali i podstaći dalji ekonomski razvoj ove regije. Nastavićemo da budemo strateški partneri inicijativama koji čine da Porto Montenegro, Tivat, ali i čitava naša država, budu destinacija koja privlači goste iz cijelog svijeta.”, istakao je Nikola Perišić, član Upravnog odbora nadležan za Sektor poslovanja sa pravnim licima.