Radnicima Pošte po 100 eura za Novu godinu

Ovim je prihvaćena inicijativa kojom je traženo da kompanija dio profita koji je ostvaren za devet mjeseci podijeli sa zaposlenima

9913 pregleda 44 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Odbor direktora Pošte Crne Gore donio je danas odluku da svim zaposlenima po ugovoru o radu, ali i angažovanim preko agencije za privremeno ustupanje isplati jednokratni novčani poklon od 100 eura.

Time su prihvaćene inicijative Jedinstvenog sindikata i Nove sindikalne organizacije Pošte od ove sedmice, kojima je traženo da kompanija dio profita koji je ostvaren za devet mjeseci podijeli sa radnicima tako što bi im bio isplaćen stimulan u iznosu ne manjem od 100 eura.

Pošta ima oko 1.200 angažovanih po svim osnovama, tako da će neto iznos ovog stimulansa iznositi oko 120.000 eura.

U saopštenju kompanije je navedeno da je Odbor direktora ovu odluku usvojio na predlog izvršnog direktora Josipa Đuraškovića.

"Odluka je donijeta s obzirom na finansijske rezultate ostvarene za prvih devet mjeseci poslovanja u ovoj godini. Podsjetimo, devetomjesečni finansijski izvještaj, prema kojem je Pošta Crne Gore u prvih devet mjeseci ostvarila dobit od 733,206.00€, najbolji je u prethodnih pet godina. Novčani poklon koji će biti isplaćen prije novogodišnjih praznika predstavlja zahvalnost zaposlenima za predan rad i uložene napore u 2023. godini, a vjerujemo da uvažavanje doprinosa svakog zaposlenog na ovaj način može doprinijeti dobroj radnoj energiji u narednoj, sigurni smo, još uspješnijoj poslovnoj godini", navedeno je u saopštenju Pošte.

Jedinstveni sindikat je početkom oktobra organizovao štrajk kada se izborio za povećanje zarada za oko 20 odsto.

Bonus video: