Otvorena zimska turistička sezona na Žabljaku

Prvi čovjek Opštine Radoš Žugić rekao je da je lokalna uprava, sa svojim preduzećima, pripremila kalendar aktivnosti tako da će se u gradu tokom ovogodišnje sezone održavati brojni kulturno-zabavni programi, naročito za dane vikenda

3549 pregleda 5 komentar(a)
Foto: CG News
Foto: CG News

Zimska turistička sezona na Žabljaku otvorena je danas.

Prvi čovjek Opštine Radoš Žugić rekao je da je lokalna uprava, sa svojim preduzećima, pripremila kalendar aktivnosti tako da će se u gradu tokom ovogodišnje sezone održavati brojni kulturno-zabavni programi, naročito za dane vikenda.

“Mi smo danas na jedan veseo i svečan način otvorili zimsku sezonu 2023/24 nizom aktivnosti. Imali smo izložbu idejnih rješenja za rekonstrukciju trga Durmitorskih ratnika, zatim smo našim najmlađim sugrađanima podijelili zahvalnice za doprinos promociji turističke sezone i centralni događaj upravo ovdje na trgu. Priredili smo degustaciju kačamaka, vina i kobasice uz bogat prateći program a sve u cilju da postaknemo goste da dođu i provedu praznike na Žabljaku”, kazao je Žugić, kako prenosi agencija CG News.

žabljak otvaranje sezone
foto: CG News

Direktor Turističke organizacije Žabljaka Stojan Abazović zadovoljan je kako je protekla manifestacija otvaranja sezone, dodajući da su pripremili zanimljiv kalendar dešavanja za naredni period.

„Ove godine, po prvi put, biće otvoreno klizalište, novogodišnji bazar na trgu biće aktuelan i narednih dana, dok se u januaru planiraju manifestacije Dani na krpljama i Dani nordiskog skijanja. Očekuje nas i festival snježnih figura“, kaže Abazović.

žabljak sezone
foto: Opština Žabljak

On ističe da imaju veoma dobre najave kada je riječ o posjeti tokom novogodišnjih praznika.

„Hotelijeri imaju jako dobre najave a i izdavaoci privatnog smještaja imaju takođe dobar buking. Kada su dani Novogodišnjih praznika u pitanju već sada se traži krevet više“, kaže Abazović.

I skijalište spremno dočekuje sezonu, čekaju se samo obilnije sniježne padavine da i taj segment ponude u punom kapacitetu bude dostupan posjetiocima Žabljaka, piše agencija CG News.

Bonus video: