Milović: Potrebna ekonomija oslobođena populizma i praznih obećanja

"Jedino tako nećemo odstupiti od realne osnove i zdrave ekonomske logike", kazao je poslanik DPS-a

3370 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Milović kazao je da je Crnoj Gori potrebna ekonomija oslobođena populizma i praznih obećanja.

"Ministar finasija gosp. Vuković potvrdio je naše ranije iznijete sumnje! Upozoravamo odavno da je povećanje plata jedino moguće uz nova zaduženja i povećanja javnog duga! Ili kroz nove poreske namete, ili povećanje stope PDV-a. Potrebna nam je ekonomija oslobođena populizma i praznih obećanja, jedino tako nećemo odstupiti od realne osnove i zdrave ekonomske logike", napisao je Milović na mreži Iks.

Ministar finansija Novica Vuković kazao je juče bi za ispunjenje zahtjeva za povećanje zarada u prosvjeti, državnoj upravi i pravosuđu od 10 odsto u narednoj godini bilo potrebno 70 miliona eura. On je kazao da je njihova namjera da naprave budžet u mjeri mogućeg i da bude održiv. "Sa ispunjenjem zahtjeva o rastu zarada teško da bi se to moglo uraditi, a da se ne uđe u novi proces zaduživanja i narušavanja Mastrihtskih kriterijuma. To niti je popularno niti bi bio dobar signal investitorima. Mislim da bi sa ovim trebalo sačekati rezultate najavljenih fiskalnih reformi", kazao je Vuković na jučerašnjoj sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

Bonus video: