Đeljošaj: Dostojanstvo građana čuvati jačanjem standarda

"Model ograničavanja marži na određene proizvode će se nastaviti, a mjerama planiranim budžetom inflacija će se držati na nivou podnošljivosti za naš standard", kazao je potpredsjednik Vlade

5109 pregleda 16 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Ministarstva ekonomskog razvoja i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj poručio je da će pristup borbi protiv inflacije - posebno podrška najugroženijim kategorijama stanovništva - biti sistemski.

„Sa pažnjom pratim reakacije u vezi informacije da se neće produžiti akcija 'Stop inflaciji'. Kako sam u jednoj TV emisiji nedavno kazao - model ograničavanja marži na određene proizvode će se nastaviti, a mjerama planiranim budžetom inflacija će se držati na nivou podnošljivosti za naš standard", saopštio je Đeljošaj.

Kazao je da će se Ministarstvo ekonomskog razvoja odgovorno odnijeti prema ovom pitanju i Vladi predlagati mjere prateći kretanja inflacije i uticaj na standard građana.

"Dostojanstvo pojedinca moramo čuvati radom i ozbiljnom pristupom - jačajući standard građana. Već u ponedjeljak, o ovoj i drugim važnim temama, razgovaraćemo sa našim privrednicima na tradicionalnom godišnjem sastanku u organizaciji Privredne komore Crne Gore", zaključio je Đeljošaj.

Bonus video: