"Voli" kupio farmu u Spužu, cilj smanjenje uvoza mesa za 60 odsto

Bokan je kazao da od Vlade i Opštine Danilovgrad očekuje pomoć kako bi zajednički rješili ekološki problem sa farmom u Spužu koji postoji već decenijama, dok je obećao značajno povećanje broja radnih mjesta i proizvodnje

27135 pregleda 126 reakcija 43 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kompanija "Voli" je prije nekoliko dana završila kupovinu farme svinja u Spužu.

"Sa Mesnom industrijom "Goranović" planiramo razvoj prerade i proizvodnju naših brendova visokog kvaliteta. Cilj je da smanjimo uvoz mesa i mesnih prerađevina za 60 odsto", kazao je vlasnik ove kompanije Dragan Bokan danas na sastanku privrednika sa premijerom Milojkom Spajićem i ministrima.

On je naveo da je "Voli" sa svojim imanjem na 70 hiljada kvadrata u Šasu kod Ulcinja, već postao najveći domaći poljoprivredni proizvođač.

Bokan je kazao da od Vlade i Opštine Danilovgrad očekuje pomoć kako bi zajednički rješili ekološki problem sa farmom u Spužu koji postoji već decenijama, dok je obećao značajno povećanje broja radnih mjesta i proizvodnje.

Najznačajniji problemi u privredi, prema njegovim riječima, su nedostatak radne snage, zloupotreba bolovanje kao i neefikasan državni aparat jer se predugo čega na dozvole zbog čega dolazi do investicionog zastoja. On je naveo da je u ljeto prošle godine konkurisao za prostor u podgoričkoj biznis zoni a da odgovora još nema, kao i da u nekim opština nema važeće planske dokumentacije.

Bonus video: