Stjepović: Vlada prihvatila inicijativu Demokrata, novi asfalt i širi put do Studenog

Takođe je, na posebnu inicijativu Zdenke Popović, u Budžetu za narednu godinu opredijeljeno oko 90.000 eura za završetak rekonstrukcije puta u Bandićima i Zagaraču

5983 pregleda 7 komentar(a)
Stjepović, Foto: Demokratska Crna Gora
Stjepović, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokrate su saopštile da je Vlada prihvatila inicijativu Kluba poslanika te stranke da se u Predlogu zakona o budžetu za 2024. godinu nađe mjesta i za projekat adaptacije (rekonstrukcije – asfaltiranja i proširenja) puta od Potkraja do Studenog.

Poslanik Demokrata Duško Stjepović je kazao da je, kao Danilovgrađanin i doskorašnji potpredsjednik Opštine Danilovgrad, "lično bio zainteresovan i angažovan da do ovakvog ishoda dođe".

"Značaj ove vijesti za sve Bjelopavliće je tim veći ako se zna da se radi o dionici čija je dužina preko 20 km, vrijednost projekta oko million i 400 hiljada eura, a da je Vlada prihvatila da se pomenuti projekat u cjelosti finansira iz državnog budžeta", saopštio je Stjepović.

Rekao je da cijeli taj kraj, sva mjesta koja gravitiraju područjima koje povezuje pomenuti put, zaslužuje mnogo brži razvoj. "Bez putne infrastrukture, nijedan razvoj, pa ni najmanji, ne može se zamisliti. Zato se adaptacijom ovog puta, koji je iz brojnih razloga u veoma lošem stanju, stvaraju elementarne pretpostavke za ukupan razvoj jednog od najljepših krajeva u Crnoj Gori", dodaje Stjepović.

Poručio je da planina Studeno, "omiljeno izletište Bjelopavlića, Danilovgrađana i Podgoričana, sa već izgrađenim brojnim vikendicama", zaslužuje da bude prepoznata kao primamljiva destinacija i stranim turistima.

"Naravno, prevashodno je neophodno voditi računa o njoj kako bi domicilno stanovništvo moglo uživati u svemu onom što ona pruža i nudi. Međutim, godinama unazad, jedan od najvećih izazova u procesu valorizacije ovog resursa bio je neadekvatna putna infrastruktura. Zato je adaptacija ovog puta relevantan temelj za kreiranje novog modela izletničkog, eko i planinskog turizma, a sve u cilju valorizacije postojećih prirodnih resursa, lakšeg i ljepšeg života mještana, ali i postizanja većih prihoda", kaže Stjepović.

Osim toga, kako navodi, na posebnu inicijativu poslanice Demokrate i potpredsjednice Skupštine Zdenke Popović, u Budžetu za narednu godinu opredijeljeno je oko 90.000 eura za završetak rekonstrukcije puta u Bandićima i Zagaraču, koja je, podsjeća Stjepović, ove godine započeta upravo na osnovu njenog prošlogodišnjeg amandmana na Budžet.

"Ako imamo u vidu da sa našim koalicionim partnerima u lokalnoj vlasti planiramo konačnu izgradnju puta preko Martinića, građanke i građane Danilovgrada u predstojećoj godini čeka mnogo dobrih vijesti i uspješnih investicija", zaključuje poslanik Demokrata.

Bonus video: