Cijena zakupa ista, a traže cent po litru goriva

Monteput raspisao drugi javni poziv za pumpe na auto-putu, sa blažim uslovima u odnosu na prvi tender. Minimalna fiksna cijena godišnjeg zakupa ostaje 66.700 za prvu tendersku partiju, odnosno 60.000 za drugu, i umjesto naknade od pet odsto ostvarenog prometa, sada se traži da potencijalni zakupac plaća jedan cent po prodatom litru goriva

19553 pregleda 55 reakcija 8 komentar(a)
Ponude otvaraju 26. februara naredne godine (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Ponude otvaraju 26. februara naredne godine (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Monteput je raspisao novi javni poziv za podnošenje ponuda za davanje u dugoročni zakup na period od 25 godina državne imovine za gradnju dvije benzinske pumpe sa pratećim sadržajima na auto-putu Bar-Boljare (dionica Smokovac-Mateševo), u kome je ostala ista minimalna cijena zakupa od 66.700 eura i 60.000 eura, ali se, umjesto naknade od pet odsto ostvarenog prometa, sada traži da potencijalni zakupac plaća jedan cent po prodatom litru goriva.

U novom pozivu izbrisan je i uslov kojim je ponuđač morao da dokaže da je u posljednje dvije poslovne godine, ostvario pozitivan finansijski rezultat, a smanjen je i iznos naknade za otkup tenderske dokumentacije sa 8.000 eura koliko se tražilo u prvom pozivu na 6.000 eura.

Ostao je uslov kao i iz prvog tendera da ponuđač dostavi Investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

U zakup se daju nepokretnostima koje se nalaze u katastarskoj opštini Mrke koja pripada Podgorici, a raspisane su pojedinačne tenderske partije za obje pumpe.

Prema javnom pozivu ponuđač mora biti prodavac naftnih derivata koji u vlasništvu ima najmanje sedam objekata u kojima se vrši prodaja naftnih derivata, najmanje pet godina neprekidnog iskustva u obavljanju djelatnosti trgovine naftnim derivatima i mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i novac neophodan za realizaciju predviđenog projekta pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i ponudi.

“Ponudu može podnijeti učesnik na tenderu u ime konzorcijuma ili konzorcijumi zajedno sa svim članovima konzorcijuma, pod uslovom da bar jedan član konzorcijuma ili svi članovi konzorcijuma zajedno ispunjavaju kvalifikacione uslove, kao i da članovi konzorcijuma odgovaraju neograničeno solidarno za obaveze svakog od njih. Odgovornosti i obaveze svakog člana konzorcijuma moraju biti definisani i navedeni u ponudi”, piše u pozivu.

Ponude se dostavljaju do 26. februara kada će biti i otvorene.

“Tenderska komisija zadržava pravo da izmijeni ili dopuni pojedine odredbe javnog poziva najkasnije pet dana prije roka za dostavljanje ponuda. Smatraće se da su ispunjeni uslovi za davanje u zakup ako u naznačeno vrijeme pristigne bar jedna ispravna ponuda. Ponuđač koji dobije najviše bodova proglašava se zakupcem, a njegova ponuda smatraće se prihvaćenom ponudom za zakup predmetne lokacije”, precizirano je u pozivu.

Učesnici na tenderu mogu, uz prethodnu najavu tenderskoj komisiji, posjetiti nepokretnosti koje su predmet javnog poziva, svakog radnog dana od dana sticanja statusa učesnika na tenderu do 23. februara sljedeće godine.

Ponuđač mora biti prodavac naftnih derivata koji u vlasništvu ima najmanje sedam objekata u kojima se vrši prodaja naftnih derivata i najmanje pet godina neprekidnog iskustva u obavljanju djelatnosti trgovine naftnim derivatima

Bonus video: