Milatović: Predloženom budžetu nedostaje očekivana razvojna komponenta

"U predloženom budžetu se uočava procentualno manje izdvajanje sredstava za ključne sektore crnogorske ekonomije poput turizma i poljoprivrede", kazao je predsjednik države

19045 pregleda 58 reakcija 58 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozdravio je to što je prioritet u Predlogu zakona o budžetu usmjeren na socijalnu podršku, ali i kazao da nedostaje očekivana razvojna komponenta.

"Analizirajući strukturu predloženog budžeta, važno je istaći usmjerenost na socijalnu zaštitu i povećanje minimalne penzije. Pohvalno je i procentualno veće izdvajanje za saobraćajnu infrastrukturu. Veće procentualno izdvajanje odnosi se i na otplatu duga (javne finansije). Međutim, u predloženom budžetu se uočava procentualno manje izdvajanje sredstava za ključne sektore crnogorske ekonomije poput turizma i poljoprivrede. Predloženo je i procentualno manje izdvajanje za zdravstvo, kulturu, obrazovanje, nauku i sport. Pozdravljam prioritet usmjeren na socijalnu podršku, ali primjećujem nedostatak očekivane razvojne komponente u ovom predloženom budžetu", napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks.

Bonus video: