Ministarstvo: Mujović omogućio da se radnicima Željezare EPCG Nikšić isplati zimnica

"Obaveze prema zaposlenima se moraju izmirivati do pronalaska strateškog partnera i u komunikaciji sa Sindikatom kompanije", rekao je Mujović

8772 pregleda 12 komentar(a)
Željezara EPCG Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Željezara EPCG Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović omogućio je da se radnicima Željezare EPCG Nikšić isplati zimnica kao što je to praksa za zaposlene u Elektroprivredi Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

"Obaveze prema zaposlenima se moraju izmirivati do pronalaska strateškog partnera i u komunikaciji sa Sindikatom kompanije", rekao je Mujović.

Iz Ministarstva su kazali da je matična kompanija Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) 11.decembra objavila javni poziv kojim zainteresovanim investitorima nudi u zakup proizvodne pogone u svojoj ćerki firmi - Željezari.

"Zainteresovanim je ostavljena mogućnost da se prijave do 25.januara naredne godine. Do ulaska kredibilnog partnera u kompaniju, obaveze prema zaposlenima ostaju uz aktivno uključivanje Ministarstva energetike i rudarstva, koje je u kontaktu sa svim sa zainteresovanim kompanijama uz široku diplomatsku aktivnost na pronalaženju investitora koji će obezbijediti ulaganja i angažovanje što većeg broja radnika, kao širenje poslovnog portfolija. U tom cilju, ministar Mujović je u stalnoj komunikaciji i sa Elektroprivredom Crne Gore kao i Sindikatom Željezare, kako bi se pronašla najbolja rješenja za probleme u prelaznom periodu, kao što je pitanje isplate zarada i zimnice", poručili su iz.Ministarstva energetike i rudarstva.

Bonus video: