Opština Gusinje: Usvojen budžet vrijedan 4,18 miliona eura, za glasali i svi odbornici opozicije

"Budžet opštine za 2024. godinu je kapitalni, budući da su planirani izdaci u kapitalnom dijelu projektovani na preko dva miliona eura"

6287 pregleda 0 komentar(a)
Sa sjednice SO Gusinje, Foto: Opština Gusinje
Sa sjednice SO Gusinje, Foto: Opština Gusinje

Budžet opštine Gusinje za 2024. godinu vrijedan 4,18 miliona eura usvojen je jednoglasno na sjednici Skupštine opštine (SO) koja je održana juče, saopšteno je iz Opštine Gusinje.

"Budžet opštine za 2024. godinu je kapitalni, budući da su planirani izdaci u kapitalnom dijelu projektovani na preko dva miliona eura. Planirane investicije su uređenje glavne gradske ulice (zamjena azbestnih cijevi i postavljanje kaldrme u dijelu Bosanske ulice od pekare do škole), rekonstrukcija ulica i obilaznica kružno sa dvije strane grada, šetaliste do Alipašinih izvora, izletište Rahine šume i modernizacija (asfaltiranje) lokalne i seoske putne infrastrukture. Konačno će se početi izgradnja sportske sale o kojoj pričamo unazad generacijama", ističe se u saopštenju.

Iz Opštine Gusinje su dodali da će u skladu sa finansijskim mogućnostima krenuti u realizaciju projekata vezanih za putne pravce Gusinje-Kruševo-Plav i Gusinje-Grebaje, s obzirom da kako su poručili država nije imala sluha za te projekte.

"I još mnogo drugih projekata biće realizovano preko Uprave za kapitalne projekte i Evropskih IPA projekata. Za budžet su pored odbornika vlasti glasali i svi odbornici opozicije što znači da vodimo ispravnu politiku i imamo punu podršku u realizaciji naših ciljeva. Radimo za dobrobit svih građana Gusinja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: