DPS: Solar gradnja postala gubitaš zbog partijskog zapošljavanja

"Formiranje ove firme i zloupotrebe koje su se dešavale u njoj i dovele je do pozicije gubitaša je pitanje krivične odgovornosti", kažu iz DPS-a

3158 pregleda 15 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da je kompanija EPCG Solar gradnja zbog partijskog zapošljavanja postala gubitaš, iako je predstavljana kao profitabilno preduzeće.

"Izjava resornog ministra Saše Mujovića da firma EPCG Solar gradnja 'ima dugove od oko dva miliona eura' te da samim tim radi u gubitku, razobličila je i demaskirala brojne populističke najave i navode koje smo slušali iz te kompanije ali i firme njenog osnivača Elektroprivrede Crne Gore, da će Solar gradnja biti, kao i da već jeste, jedno od profitabilnijih preduzeća u Crnoj Gori. Podsjetimo da je portparolka te firme, Iva Čukić, prije nekoliko mjeseci obmanjivala javnost navodima da je preduzeće rentabilno, da 'ne treba da strepimo za održivost firme jer je ona na svojim nogama'. Osim toga, podsjećamo i na izjavu Milutina Đukanovića, predsjednika Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), i visokog funkcionera bivšeg Demokratskog fronta, o poslovnom stanju Solar gradnje: 'na dan 30.06.2023. godine iskazana je dobit od 100.000 eura, što govori da EPCG Solar gradnja ima perspektivu'", navodi DPS.

Uprkos ovim navodima i predstavljanju Solar gradnje uspješnim i održivim preduzećem, koje će vremenom generisati milionske prihode, dodaje DPS, "uvjerili smo se da se radi o gubitašu" koji će, "sasvim je izvjesno, kao takav u skorijoj budućnosti dospjeti i na crnu listi poreskih dužnika u Crnoj Gori".

"Kao što smo od početka tvrdili, ovo preduzeće je formirano da bi se uhljebili partijski činovnici, aktivisti, članovi uže i šire rodbine Demokratskog fronta, URE, Demokrata, ali i ostalih stranaka tridesetoavgustovske većine. Formiranje ove firme i zloupotrebe koje su se dešavale u njoj i dovele je do pozicije gubitaša je pitanje krivične odgovornosti. Pozivamo nadležne organe da otvore slučaj koji se odnosi na ovaj predmet, kao i na plansko urušavanje i propadanje brojnih državnih preduzeća, posebno iz oblasti energetike, koja su od uspješnih firmi postali gubitaši, nakon 30. avgusta 2020. godine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: