Radnici EPCG Željezara Nikšić dobili zimnicu od po 320 eura, Ministarstvo pozdravilo odluku

Iz Sindikata su rekli da su zimnicu dobili zahvaljujući predsjedniku Odbora direktora EPCG Milutinu Đukanoviću, a posebno resornom ministru Saši Mujoviću

5404 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
EPCG Željezara Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
EPCG Željezara Nikšić, Foto: Svetlana Mandić

Radnicima EPCG Željezara Nikšić danas je uplaćena zimnica za prošlu godinu, saopštili su iz Sindikalne organizacije te firme.

Po radniku se, kako se navodi, po tom osnovu isplaćuje po 320 eura, prenosi RTNK.

Iz Sindikata su rekli da su zimnicu dobili zahvaljujući predsjedniku Odbora direktora EPCG Milutinu Đukanoviću, a posebno resornom ministru Saši Mujoviću.

"Shvatajući i sagledavajući situaciju da su svi iz energetskog sektora zimnicu primili prije Nove godine, gospodin Mujović se pokazao kao neko ko drži do svoje riječi i radnici Željezare i njihove porodice su mu zahvalne", saopšteno je iz Željezarinog sindikata.

Ministarstvo pozdravilo odluku

Ministarstvo energetike i rudarstva pozdravilo je odluku uprave Elektroprivrede (EPCG) da isplati zimnicu radnicima EPCG Željezare Nikšić.

Iz tog Vladinog resora su naveli da je zapolesnima Željezare isplaćena zimnica po principu po kojem je to urađeno za matičnu kompaniju, ali i sva ostala preuzeća EPCG grupe, na intervenciju ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića.

Ministarstvo je zahvalilo upravi EPCG što su ispunili obećanje dato zaposlenima u nikšićkoj Željezari.

“Iako se kompanija suočava sa brojnim izazovima, perspektiva za njeno dalje poslovanje ogleda se u velikom broju zanteresovanih za učešće na javnom pozivu za davanje u zakup čeličane i kovačnice, ali i spremnosti zaposlenih da daju svoj doprinos tom procesu”, naveli su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, od suštinskog značaja je da se situacija u kompaniji dodatno ne komplikuje u finišu pronalaska kredibilnog partnera sa potencijalom i vizijom za pokretanje pogona u kompaniji.

“Zbog toga je reakcija uprave EPCG za isplatu zimnica potez koji je u skladu sa naporima Ministarstva da se nađe renomirani partner, ali i sa obećanjima radnicima prilikom donošenja odluke EPCG o kupovini Željezare”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: