Leković o Maljeviku: Bar dočekao pravdu, 20 miliona eura stiže u gradsku kasu

"Potvrdu da su sredstva (glavnica duga i kamate) u iznosu od skoro 20 miliona eura već na računu Javnog izvršitelja i da će za nekoliko dana biti transferisana Opštini Bar dobio sam i od samog izvršitelja koji je godinama vodio ovaj postupak"

10302 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora
Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Račun Opštine Bar za nekoliko dana biće uvećan za skoro 20 miliona eura što je rezultat postupka prinudne naplate neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku, saopštio je poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore Momčilo Leković.

Postupak se vodio pred Javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, a na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Baru P.br.277/2013 od 28. juna 2013. godine, kojom je investitor odnosno kompanija "Sonuba Montenegro” DOO bila u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 eura, bez pripadajućih kamata.

"Potvrdu da su sredstva (glavnica duga i kamate) u iznosu od skoro 20 miliona eura već na računu Javnog izvršitelja i da će za nekoliko dana biti transferisana Opštini Bar dobio sam i od samog izvršitelja koji je godinama vodio ovaj postupak", kazao je Leković.

Istakao je da smatra da je ovo jako važan dan, istorijski dan za Bar i sve građane jer su, kako navodi, nakon deceniju građani Bara konačno dočekali pravdu i dobili ono što im po zakonu i pravosnažnoj presudi pripada

"Čvrsto vjerujem da je snažan pritisak javnosti, koji je godinama vršen, a koji je naročito inteziviran posljednjih mjeseci kada su i institucije (SDT) počele da se bave slučajem Maljevika, te promjena političke i društvene klime u kojoj više nema nedodirljivih pojedinaca, uticali i snažno doprinijeli da se pravosnažna i izvršna presuda u slučaju Maljevika u konačnom izvrši, a Opština Bar naplati", piše u saopštenju.

"Opštini Bar i građanima čestitam dobijena sredstva, nadajući se da će njihovo korišćenje biti transparentno i prevashodno u najboljem interesu građana, te da će se sada konačno krenuti sa realizacijom 'Projekta Maljevik' koji se već 17 godina sa nestrpljenjem najavljuje i očekuje", zaključio je Leković.

Bonus video: