Žugić: Realizacija kapitalnog budžeta Opštine Žabljak za 2023. iznosi 70 odsto

"Ako se ovaj podatak uporedi sa procentom realizacije budžeta u drugim opštinama, optimizam sa kojim nova lokalna uprava pod Durmitorom sabira svoje prošlogodišnje uspjehe je više nego opravdan"

1734 pregleda 65 reakcija 5 komentar(a)
Žugić, Foto: Opština Žabljak
Žugić, Foto: Opština Žabljak

Realizacija kapitalnog budžeta Opštine Žabljak za 2023. godinu iznosi 70 odsto istakao je predsjednik Opštine, Radoš Žugić, saopšteno je iz te institucije.

"Ako se ovaj podatak uporedi sa procentom realizacije budžeta u drugim opštinama, optimizam sa kojim nova lokalna uprava pod Durmitorom sabira svoje prošlogodišnje uspjehe je više nego opravdan. Nekoliko značajnih projekata koje je Opština sprovela te nove saobraćajnice, ulaganja u uže gradsko jezgro, nova rasvjeta, kao i novi vodovodi, izgradnja dvije kade za komunalni otpad i asfaltiranje dijela seeoskih puteva samo su neki od pokazatelja da su, uz maksimalnu posvećenost, planirani ciljevi bili i dostižni i ostvareni", navodi se u saopštenju.

Kako ističe Žugić, lokalnu upravu posebno raduje činjenica da je dugogodišnje gubitničko preduzeće, Kominalno preduzeće Žabljak, u 2023. godini uspješno odgovorilo svim zadacima iz svoje nadležnosti, te da nakon dugogodišnjeg tavorenja konačno može da servisira sve svoje potrebe - redovno isplaćuje zarade i ulaže u novu mehanizaciju čime će i usluge ovog lokalnog preduzeća biti poboljšane.

"Za stanovnike ove sjeverne opštine veoma je značajno i ulaganje u zdravstveni i obrazovni sistem te se s pravom može reći da se na Žabljaku mnogo pokrenutih i dobrih projekata kreće u dobrom smjeru", zaključio je Žugić.

Bonus video: