Opština: Stavljena tačka na spor; Raičević: Bar dobija jedan od najlusksuznijih hotela, a Sutomore novi zamah razvoja

"Opština je naplatila dug sa pripadajućom kamatom vrijedan blizu 20 miliona eura, na ovaj način Opštinski Budžet koji iznosi rekordnih 45 miliona, dobiće značajan zamah u dijelu kapitalnih investicija", piše u saopštenju Opštine Bar

10358 pregleda 14 komentar(a)
Opština Bar, Foto: Opština Bar
Opština Bar, Foto: Opština Bar

Na višegodišnji spor koji je Opština Bar vodila sa investitorom "Sonuba Montenegro" u slučaju Maljevik konačno je stavljena tačka, saopšteno je iz Opštine Bar.

"Opština je naplatila dug sa pripadajućom kamatom vrijedan blizu 20 miliona eura, na ovaj način Opštinski Budžet koji iznosi rekordnih 45 miliona, dobiće značajan zamah u dijelu kapitalnih investicija. Ovim činom investitor je potvrdio punu posvećenost i spremnost da započne realizaciju projekta na Maljeviku i pokazao puno povjerenje u lokalnu upravu u Baru da realizuje sve one projekte koje se tiču izgradnje komunalne infrastrukture, lokalnih puteva, vodovodne i kanalizacione mreže, elektro-energetske mreže, od čega će koristi imati ne samo Maljevik, već kompletno Sutomore i svi njegovi žitelji", ističe se u saopštenju Opštine Bar.

Oni su dodali da će se shodno zakonu, pomenuta sredstva koristiti isključivo namjenski za kapitalne projekte infrastrukutre na predmetnoj lokaciji, pa će kroz ovaj grinfild projekat Sutomore dobiti potpuno novi zamah razvoja i snažne turističke valorizacije te razvoja svih kapaciteta koje ima.

"Ovaj projekat biće početak novog investicionog ciklusa u Baru u kojem se već gradi nekoliko luksuznih rizorta u svim krajevima grada, koji će obezbijediti preko 1000 novih radnih mjesta a čija vrijednost premašuje 200 miliona eura", piše u saopštenjU Opštine Bar.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević poručio je da je izvjesno da će nakon ovakvog epiloga Bar dobiti jedan od najluksuznijih hotelskih brendova visoke kategorije na svojoj obali, a Sutomore novi zamah razvoja.

"Na taj način Bar će potvrditi epitet najperspektivnijeg grada na crnogorskom primoriju za razvoj turizma, ali i imidža Bara koji je mjesto života i mjesto u koje se dolazi i ostaje. Time ćemo potvrditi kvalitet dugoročne strateške vizije razvoja grada kao prestižne turitstičke desitnacije, na čemu lokalna uprava u kontinuitetu naporno radi", poručio je Raičević.

Da će račun Opštine Bar za nekoliko dana biti uvećan za skoro 20 miliona eura, što je rezultat postupka prinudne naplate neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku, ranije danas je saopštio poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković.

Bonus video: