Ministarstvo finansija: Pečati Poreske uprave i Uprave carina biće završeni u ponedjeljak

"Ministar finansija je odmah Upravi carina i Poreskoj upravi naložio da se pokrene procedura izrade pečata u skladu sa Zakonom o državnom pečatu i pečatima državnih organa"

13463 pregleda 9 komentar(a)
Vuković, Foto: Vlada Crne Gore
Vuković, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar finansija Novica Vuković kao koordinator Poreske uprave i Uprave carina preduzeo je sve potrebne radnje kako ne bi došlo do ozbiljnijeg zastoja u radu koje bi bilo na štetu građana, privrede i države.

To je saopšteno "Vijestima" iz Ministarstva finansija.

"Vijesti" su juče objavile da su zbog razdvajanja Uprave za katastar i državnu imovinu (UKDI) i Uprave prihoda i carina (UPC) na četiri nove uprave, o čemu je odluku krajem prošle godine donijela Vlada, brojne probleme proteklih dana imali su građani i privrednici. Građani nisu mogli dobiti tražena dokumenta iz katastra, Centra za registraciju privrednih subjekata (CRPS), Poreske i Uprave carina jer su ove službe čekale na nove službene pečate sa novim nazivima tih institucija.

"Uvažavajući otežane uslove rada kolega iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS), uslovljene tehničkom neopremljenošću za blagovremeno obavljanje poslova, i uz puno razumijevanje građana i privrednika koji su proteklih dana naišli na zastoj u radu ovog organa, ističemo da je ministar finansija za koordinatora Uprave carina i Poreske uprave određen 4. januara, te da je već istog dana dat nalog da se pokrenu procedure za rješavanje pomenute situacije. Ministar finansija je odmah Upravi carina i Poreskoj upravi naložio da se pokrene procedura izrade pečata u skladu sa Zakonom o državnom pečatu i pečatima državnih organa", saopšteno je "Vijestima" iz Ministarstva finansija

Nakon pripremljene dokumentacije, kako dodaju Vuković je prema Ministarstvu javne uprave inicirao postupak izrade pečata za obje uprave, koje je dalje pokrenulo i sami postupak izrade pečata.

"Priroritetni dio istih je završen danas, dok će preostali dio biti završen u ponedjeljak 15. januara. Imajući u vidu navedeno, ukazujemo da je ministar finansija kao koordinator naprijed pomenutih uprava promptno preduzeo sve potrebne radnje kako ne bi došlo do ozbiljnijeg zastoja u radu koje bi bilo na štetu građana, privrede i države", navode iz Ministarstva finansija.

Bonus video: